RetuRO a lansat campania de informare "Hora Reciclării". Când vor primi românii bani înapoi pe ambalaje

RetuRO a lansat campania de informare "Hora Reciclării". Când vor primi românii bani înapoi pe ambalaje

RetuRO, compania care administrează Sistemul Garanţie-Returnare (SGR) a lansat o campanie media extinsă cu scopul de a informa cât mai bine consumatorii şi de a le explica importanţa şi beneficiile acestui program.

Sistemul Garanţie-Returnare va fi lansat la data de 30 noiembrie 2023, iar campania de informare "Hora Reciclării" detaliază paşii pe care românii trebuie să-i urmeze în procesul de returnare al ambalajelor şi de recuperare a garanţiei.

Noua campanie de comunicare îşi propune nu doar să anunţe intrarea în vigoare a Sistemului Garanţie-Returnare şi să invite românii să adopte noile măsuri de reciclare, ci şi să educe publicul cu privire la rolul şi importanţa lor în asigurarea unui mediu mai curat şi mai verde.

"Cea mai valoroasă investiţie pe care o putem face fiecare dintre noi este aceea într-un viitor mai verde şi mai curat. Cu lansarea Sistemului Garanţie-Returnare, ne angajăm să construim o ţară în care ambalajele nu mai reprezintă o povară pentru mediul înconjurător, ci devin o oportunitate de a ne angaja în acţiuni cu adevărat benefice pentru planetă. Fiecare pas pe care îl facem împreună, fiecare ambalaj returnat şi fiecare garanţie recuperată aduc o contribuţie semnificativă la protejarea mediului în care trăim", a declarat Gemma Webb, CEO şi preşedinte al Directoratului RetuRO, conform Agerpres.

La rândul său, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, a subliniat că acest sistem "reprezintă, de fapt, garanţia unui viitor mai bun".

"Mai avem doar 45 de zile înainte ca această iniţiativă să devină o oportunitate concretă de efort colectiv şi de a aduce o schimbare semnificativă în modul în care gestionăm deşeurile şi protejăm mediul.(...) acesta este, probabil, cel mai mare şi cel mai important pas legat de gestionarea deşeurilor din România din ultimii 30 de ani. Dincolo de Sistemul Garanţie-Returnare, mi-aş dori ca fiecare român să înţeleagă că nu plăteşte doar 50 de bani pentru un ambalaj simplu, ci că aceasta reprezintă, de fapt, garanţia unui viitor mai bun", a spus ministrul Mediului.

Românii vor plăti 50 de bani în plus la cumpărarea unei băuturi, pe care îi vor recupera când returnează sticla.

Sistemul de Garanție Returnare (SGR) urmează să fie operațional de la 30 noiembrie 2023.

Care sunt pașii care se vor urma în noul sistem Garanție-Returnare:
- se PLĂTESC 50 de bani la fiecare băutură cu simbolul Ambalaj cu garanție.
- SE RETURNează ambalajele în punctele de returnare/magazine.
- se RECUPEREAZĂ garanția de 50 de bani.

Primul centru de colectare a băuturilor îmbuteliate, la Cluj

Primul centru de colectare și reciclare a recipientelor băuturilor îmbuteliate va fi deschis în județul Cluj, pe data de 30 noiembrie 2023, potrivit informațiilor comunicate de reprezentanții Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Centrul urmează să fie amplasat în comuna Bonţida. În centru vor exista 20 de maşini de numărat, capabile să sorteze aproximativ 6.500 de ambalaje/oră.

Comenteaza