Video Românii nu se mai înghesuie să cumpere case. Avertismentele specialiștilor

Românii nu se mai înghesuie să cumpere case. Avertismentele specialiștilor

2019 ar putea aduce un nou crah imobiliar. Specialiştii avertizează că piaţa de profil dă deja semne de prăbuşire, pentru că vânzările de locuințe au scăzut drastic în mai multe orașe din țară.

În urmă cu un an, orice proiect imobiliar scos la vânzare îşi găsea imediat cumpărători. Conta prea puţin că blocul exista doar pe planşele arhitecţilor. Acum, însă, dezvoltatorii imobiliari sunt îngrijoraţi de numărul tot mai mic de clienţi, scrie Digi24.ro.

 

Vânzările de locuinţe au început să scadă în lunile de vară. Iar declinul numărului de tranzacţii cu apartamente şi proprietăţi a continuat, după un scenariu care reface evoluţia pieţei imobiliare din urmă cu un deceniu. Sunt reduceri mari, de până la 30% la nivel naţional, cu un vârf de 50% în Bucureşti. Explicaţia:

Nici programul Prima Casă nu îi mai face pe români să cumpere o locuință. La finalul lunii septembrie încă mai erau bănci care acceptau dosare pentru acest program, în timp ce anul trecut, în august, fondurile erau deja terminate. Situaţia dă de gândit analiştilor economici.

Topul oraşelor cu cele mai scumpe apartamente este condus, în prezent, de Cluj-Napoca. Acolo locuinţele se vând cu peste 1.500 de euro pe metru pătrat, în timp ce în capitală preţurile sunt mai mici cu 200 de euro pe metru pătrat

Comenteaza