Rondocarton: “Nu oprim producția. Avem cerere din industriile alimentară și farma”

Rondocarton: “Nu oprim producția. Avem cerere din industriile alimentară și farma”

Cel mai mare producător de carton ondulat din România, Rondocarton Apahida, nu ia în calcul suspendarea activităţii, în condiţiile în care, deocamdată nivelul comenzilor nu a fost afectat major.

Conducerea companiei susține că înțelege nevoia industriei alimentare şi a celei farmaceutice în acest moment de a fi deservite la capacitate optimă, conform ZF. “Vorbim de o încetinire a derulării proiectelor noi şi concentrarea pe activitatea curentă, tocmai din cauza acestei mobilităţi reduse a oamenilor.

Sectoarele neesenţiale înregistrează un recul al comenzilor, fie că vorbim de automotive, electronice sau mobilă, în timp ce sectoarele esenţiale, industria alimentară sau cea farmaceutică, înregistrează niveluri crescute ale comenzilor.

De aici ne vin solicitări clare să asigurăm continuitatea livrărilor, fiindcă altfel îi punem în imposibilitatea de a deservi cererea ridicată din piaţă. Nu luăm în calcul suspendarea activităţii, fiindcă înţelegem perfect nevoia industriei alimentare şi a celei farmaceutice și medicale de a fi deservite la capacitate optimă.

Ne asigurăm şi pe lanţul nostru de furnizare că nu vom avea sincope pentru a putea produce ambalajele noastre. Nivelul comenzilor deocamdată nu a fost afectat major, lucru care nu este exclus să se întâmple în următoarele săptămâni, de fapt este chiar aşteptat de noi.

Vorbim de o schimbare a structurii comenzilor, cu creşterea ponderii comenzilor din industriile esenţiale, şi scăderea ponderii din celelalte industrii. În producţie singurul impact, deocamdată, este cel adus de reducerea duratei schimburilor, dar pe care îl putem gestiona intern prin ajustarea timpilor pentru opririle programate”, a declarat Mihnea Bâldea, general manager Rondocarton.

Acesta a preluat în 2018 conducerea companiei de la Teofil Câmpean.  Austriecii deţin pe piaţa locală fabrici de carton ondulat în localitatea Apahida şi la Târgovişte. Cele două fabrici au o capacitate totală de producţie de 120.000 mp de ambalaje de carton ondulat pe an, iar compania vinde 90% pe piaţa locală.

Anul trecut, Rondocarton a preluat 60% din compania Transilvania Pack & Print (parte a grupului austriac Offsetdruckerei Schwarzach), producător de ambalaje de carton şi etichete cu sediul în localitatea Şura Mică (județul Sibiu).

Comenteaza