Ryanair introduce o nouă cursă de pe Aeroportul Internațional Cluj

Ryanair introduce o nouă cursă de pe Aeroportul Internațional Cluj
| Foto: gs.fm

Transportatorul aerian low-cost Ryanair va lansa 14 noi rute din Marea Britanie anul viitor, inclusiv două spre România, ce vor fi operate cu o frecvență de trei ori pe săptămână.

Compania irlandeză a prezentat programul zborurilor de pe aeroporturile britanice pentru vara viitoare, care va cuprinde 500 de rute în total, din care 14 noi, scrie Profit.ro. Printre noile rute se regăsesc o cursă de pe aeroportul Londra Stansted către Cluj, precum și o cursă sezonieră către București de pe aeroportul din Edinburgh, ambele cu o frecvență de trei ori pe săptămână.

Potrivit Ryanair, cele 500 de rute disponibile din Marea Britanie în viitorul sezon estival vor deservi 46 milioane de pasageri și vor sprijini 35.000 de locuri de muncă pe cele 21 de aeroporturi britanice unde este activă compania. Separat, oficialii companiei au reiterat că  Ryanair va elimina o serie de posturi în perioada următoare.

Conform presei britanice, Ryanair are cu 500 de piloți mai mulți decât are nevoie și estimează că va închide unele baze. Compania le-a transmis piloților din Marea Britanie că ar trebui să își ia concediu neplătit sau să se transfere la bazele din România, Maroc sau Ungaria, în caz contrar existând posibilitatea să fie concediați.

Ryanair, cel mai mare trasportator aerian din Europa după numărul de pasageri și al patrulea jucător pe piața românească, s-a confruntat în ultimii ani cu un val de proteste ale angajaților, care sunt nemulțumiți de condițiile de muncă. Recent, compania a anunțat că închide patru dintre bazele sale din Spania, decizie care pune în pericol peste 500 de locuri de muncă.

Comenteaza