S-a închis Opera Plaza

S-a închis Opera Plaza
Unitatea turistică din centrul Clujului și-a suspendat activitatea temporar | Foto: Opera Plaza

Hotelul de cinci stele din centrul Clujului a anunțat că își oprește activitatea în urma lipsei de clienți provocate de criza coronavirusului. Unități turistice precum Royal Classic sau Alex & George din Cluj-Napoca se află în aceeași situație.

“Știm că este o perioadă dificilă pentru toți, însă suntem optimiști că va trece curând. Dorim să anunțăm că Hotelul Opera Plaza funcționează, întrucât am luat toate măsurile pentru a elimina riscurile. Clienții noștri sunt importanți, așa că vom funcționa în regim normal, incluzând și restaurantul nostru, respectând toate normele de siguranță”, transmitea conducerea hotelului în 14 martie.

Aceasta a revenit însă asupra deciziei două zile mai târziu. “Având în vedere starea de urgență declarată, Hotelul Opera Plaza se închide temporar. Sănătatea clienților și a echipei este esențială, așadar este important să rămânem calmi și să ținem cont de toate sfaturile pentu a ne putea revedea curând. Până atunci, haideți să ne bucurăm de timpul petrecut alături de cei dragi, de o carte bună și de iubirea ce ne înconjoară”, anunțau reprezentanții hotelului, în 16 martie.

90 de hoteluri din totalul de 900 care funcționează permanent în România au fost închise din lipsă de clienți, iar alte 40% urmând să fie închise în curând, relevă date obținute de Profit. Lista, redactată de Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR) indică mai multe mari hoteluri în această situație.

În mod normal, din totalul celor 1.500 de hoteluri din țară, 600 sunt deschise sezonier și 900 funcționează permanent. Dintre cele deschise permanent, 10% au fost deja închise, din cauza scăderii drastice a numărului de clienți și a evenimentelor anulate, pe fondul epidemiei de coronavirus.

Printre acestea sunt nouă hoteluri închise de SIF Transilvania în Felix, Ramada Iași, Ramada Parc, Regineta - București, Rozmarin Predeal, cinci hoteluri ale grupului Bacolux în zona Herculane, Iaki Mamaia, Ramada Constanța, Teleferic - Poiana Brașov, Snagov Club, Central Plaza - Piatra Neamț, International, Mara, Palace - Sinaia, Rizzo - Poiana Brașov, Opera Plaza, Royal, Alex & George - Cluj, Traian și Clipa - Turnu Severin, Aro, Capitol –Brașov.

Potrivit estimărilor FIHR, alte 40% din hotelurile active urmează să fie închise în perioada imediat următoare, reprezentând încă 360 de unități. "Estimăm 450 hoteluri care vor fi închise până la finalul lunii martie pentru o perioadă de minimum trei luni. Gradul de ocupare a hotelurilor la nivel național a scăzut în prima săptămână din martie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, de la 64 la 22%", a declarat Călin Ile, președintele FIHR.

Comenteaza