S-a semnat contractul pentru Drumul Expres A3 - Tureni. Șoseaua de doar 5 km va avea 7 poduri și viaducte

S-a semnat contractul pentru Drumul Expres A3 - Tureni. Șoseaua de doar 5 km va avea 7 poduri și viaducte

Drumul Expres Cluj Napoca - Autostrada Transilvania va avea o lungime de aproximativ 5 kilometri și va permite legătura mai rapidă cu autostrada A3, prin Tureni.

Drumul expres care va face legătura între Autostrada Transilvania și Tureni (DN 1) va avea o lungime de 5 kilometri, iar durata de execuție este estimată la 18 luni.

Semnarea contractului pentru construcția drumului din județul Cluj a fost anunțată, vineri, de Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

"Asocierea DIMEX-2000 COMPANY (Leader),OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS,OPR ASFALT,AUTOTEHNOROM,CON-A OPERATIONS are la dispoziţie 562,61 milioane de lei (fără TVA) şi 18 luni pentru a finaliza lucrările.
Pe aceast drum expres vor fi construite 7 poduri și viaducte, din care cel mai lung va fi la kilometrul 4 peste Valea Racilor, un viaduct cu 6 deschideri și o lungime totală de 258 de metri din care tablierul are 246 metri.

Profilul este de drum expres cu o lățime a benzii de circulație de 3,5 metri, un acostament lat de 2,25 metri și spațiu median de 3 metri lățime unde se montează separatoarele de sens", a precizat directorul CNAIR.

La intersecția cu dintre DN 1 și Drumul expres este prevăzută amenajarea unui nod rutier tip trompetă simplă, având prevăzute bretele de intrare – ieșire cu câte două benzi pe sens pe relațiile Cluj-A3 și A3-Cluj, iar pe relațiile Turda-A3, A3-Turda bretelele vor fi prevăzute cu câte o banda pe sens:

  • Nod DN 1 – Bretea A3 – Cluj – lungime = 756 m;
  • Nod DN 1 – Bretea Cluj – A3 – lungime = 833 m;
  • Nod DN 1 – Bretea A3 – Turda – lungime = 548 m;
  • Nod DN 1 – Bretea Turda – A3 – lungime = 612 m.

 

Noua conexiune cu Autostrada Transilvania va contribui la diminuarea traficului pe ruta Baciu – Cluj-Napoca – Bulevardul Muncii – Apahida, cât și pe cel dintre Gilău și Cluj-Napoca.

Comenteaza