S-au scumpit ușor apartamentele în Cluj-Napoca. Care e prețul/mp pentru locuințele vechi și noi

S-au scumpit ușor apartamentele în Cluj-Napoca. Care e prețul/mp pentru locuințele vechi și noi

Apartamentele vechi și noi din municipiul Cluj-Napoca s-au scumpit ușor luna trecută, iar față de 2022, prețurile sunt mai mari în medie cu 2,8%.

Spre deosebire de luna anterioară, prețurile locuințelor din România s-au menținut pe o traiectorie general ascendentă în luna mai, arată datele imobiliare.ro.

Suma medie solicitată, la nivel național, de vânzătorii de apartamente (noi și vechi) a crescut ușor și anume cu 0,1% în luna mai, ajungând la un nivel de 1.427 euro pe metru pătrat util (față de 1.425 de euro pe metru pătrat util la finele lui aprilie). Evoluții negative au fost înregistrate doar în București și Iași, mai arată sursa citată.

Prețuri ușor mai mari pentru apartamentele din Cluj

În Cluj-Napoca prețurile apartamentelor au înregistrat o creștere cu +1% luna trecută, ajungând la o medie de 2.446 de euro pe metru pătrat util – față de 2.421 de euro pe metru pătrat la finele lunii trecute. O locuință dintr-un bloc vechi a ajuns să coste 2.425 de euro pe metru pătrat, în condițiile unei aprecieri lunare de 1% (de la 2.400 de euro pe metru pătrat).

S-au scumpit ușor apartamentele în Cluj-Napoca. Care e prețul/mp pentru locuințele vechi și noiSursă: imobiliare.ro

Pe segmentul apartamentelor noi a avut loc o ușoară creștere de 0,2%, de la 2.543 la 2.547 de euro pe metru pătrat. În ceea ce privește perioada similară din 2022, prețurile au înregistrat o creștere de 2,8%, de la 2.380 la 2.446 de euro pe metru pătrat util.

Comenteaza