Salarii de 700 de euro pentru lucrătorii barista din România. La Cluj sunt printre cei mai căutați

Salarii de 700 de euro pentru lucrătorii barista din România. La Cluj sunt printre cei mai căutați
| Foto: Rawpixel - Depositphotos.com

Preparatorii de băuturi de la localuri câștigă în medie 600-700/lună, iar la tejghelele din Cluj, aceștia sunt printre cei mai căutați din țară.

Un angajat pe poziţia de barista are un salariu care variază, în medie, între 600 şi 700 de euro, arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs. Un barista este un profesionist care face şi serveşte băuturi precum cafea, ceai şi băuturi de specialitate. De asemenea, ei sunt responsabili pentru preluarea comenzilor şi plăţilor clienţilor, potrivit unui comunicat.

Jobul de barista este, în cele mai multe dintre cazuri, entry-level friendly. Persoanele care vor să lucreze într-o cafenea trebuie să aibă cunoştinţe minime despre prepararea băuturilor pe bază de cafea, dar pot beneficia de cursuri de instruire ulterioare pentru dezvoltarea aptitudinilor. În cazul candidaţilor, este ideal să vorbească limba engleză la nivel conversaţional. Oamenii aleg să recomande un local nu doar în funcţie de calitatea produselor, ci şi de modul în care sunt trataţi, astfel că rolul unui barista este foarte important într-o cafenea. Din acest motiv, iniţiativa, rigurozitatea, rapiditatea în realizarea sarcinilor, atenţia la detalii şi creativitatea alcătuiesc pachetul de soft skills pe care ar trebui să le aibă un barista. Oferta salarială medie pentru această poziţie este de 600-700 de euro, iar în prezent, sunt multe poziţii deschise pe platformă pentru acest rol, în special în Bucureşti, Ilfov, Braşov şi Cluj - Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: decontare transport, traininguri de specialitate şi discounturi speciale.

Lucrătorii barista, foarte căutați la Cluj

În prezent, 222 de posturi vacante pentru poziţia de barista sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Ilfov, Braşov şi Cluj.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza