Salarii de până la 1.400 euro în Cluj. Angajaţii caută oferte cu zile în plus de concediu sau program flexibil

Salarii de până la 1.400 euro în Cluj. Angajaţii caută oferte cu zile în plus de concediu sau program flexibil
| Foto: Arhiva

Firmele din București și județele Cluj și Timiș oferă cele mai bune salarii. În aceste zone, salariul mediu, la angajare, pleacă de la 950 de euro și se apropie de 1.400 de euro. 

Deși angajații din domeniul IT sunt cel mai bine plătiți, salariile diferă de la un județ la altul. Așa se face că în luna august, unui IT-ist din județul Vrancea i s-a oferit, la angajare, un salariu chiar și de 3 ori mai mic pentru același job pe care l-ar fi putut face în București. Pe de altă parte, nu este doar o diferență de centru economic, ci și de cerințele jobului. Companiile mari se concentrează în marile orașe, în timp ce în cele mici, un IT-ist are mai puține șanse și se poate angaja, poate, în mentenanță, scrie digi24.ro.

Înainte să accepte un loc de muncă, românii studiază şi beneficiile extra-salariale oferite. Dacă înainte de pandemie angajatorii se întreceau în bonusuri în bani, abonamente la săli de fitness sau pachete de servicii medicale, criza sanitară a schimbat acest concept. Acum românii vor zile în plus de concediu, program flexibil sau cursuri de dezvoltare personală și profesională.

Comenteaza