Salariile bugetarilor nu vor fi tăiate, dar se va umbla la sporuri

Salariile bugetarilor nu vor fi tăiate, dar se va umbla la sporuri

Salariile bugetarilor nu vor fi tăiate, dar se va echilibra sistemul de sporuri din bani publici, a anunţat, joi seara, ministrul Muncii, Raluca Turcan, subliniind că se verifică justeţea unor sporuri.

"Una este să te referi la nivelul de salarizare şi una este ce se adaugă în plus la salarizarea din sistemul public. Este foarte posibil ca, echilibrând acest sistem de sporuri, unii care beneficiau de spor, nu ştiu, de antenă, într-un loc unde nu au nicio treabă cu antena să nu mai beneficieze de acel spor.

Dar nu se taie salariile. Se umblă la sistemul de acoperire echitabilă a celor plătiţi din bani publici. (...) Facem o verificare a justeţei unor sporuri", a explicat ministrul Muncii, întrebată dacă se va face o reducere a veniturilor şi vor fi tăiate sporuri.

Raluca Turcan a semnalat că în momentul de faţă este haos în privinţa salarizării bugetare, deoarece nu se mai respectă niciun principiu din lege, potrivit Agerpres. 

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, că Executivul analizează, în vederea elaborării proiectului de buget pentru 2021, situaţia sporurilor acordate în sectorul public pentru a vedea care dintre ele se justifică. El a informat, totodată, că se are în vedere modificarea Legii salarizării pentru a elimina inechităţile din sistemul public.

Comenteaza