Salariile corporatiştilor din Cluj le-au depăşit pe cele din Bucureşti

Salariile corporatiştilor din Cluj le-au depăşit pe cele din Bucureşti
| Foto: Arhiva

Salariile oferite de companiile private din Cluj sunt cu 7% mai mari decât media generală a pieţei, iar cele din Bucureşti sunt cu doar 3% mai mari. 

Piaţa salarială din Cluj a întrecut-o pe cea din Bucureşti, conform studiului salarial din 2019 realizat de compania Mercer Marsh Benefits. Companiile din Cluj oferă salarii cu 7% peste media pieţei, cele din Bucureşti oferă cu 3% mai mult decât media pieţei, iar cele din Ploieşti plătesc cu 1% mai mult decât media pieţei, scrie ZF.ro.

„Bucureştiul a fost detronat. Dacă anul trecut era cel mai bun oraş din punctul de vedere al salariilor, anul acesta remarcăm că a fost depăşit de Cluj. Bucureşti a fost constant cu valoarea de 2-3% peste media generală în ultimii ani. În cu­rând, cred că Ploieşti va fi la nivelul Bucureştiului. Inves­ti­ţiile s-au făcut din afara ţării şi Bucureştiul este suprasatu­rat din perspectiva aceasta şi de aceea organizaţiile s-au re­di­recţionat către alte oraşe. Cluj-Napoca are foarte multe com­panii de IT, companii cu servicii externalizate, companii care se dezvoltă şi asta a dus la această creştere“, a spus Ga­brie­la Nechita, talent information solution leader România la firma de consultanţă în resurse umane Mercer Marsh Benefits.

Studiul Total Remuneration Survey a fost realizat pe un eşantion de 360 de companii din 12 industrii de activitate şi aproximativ 100.000 de salariaţi respondenţi.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza