Salariile secretarelor ajung aproape de 1.000 de euro. La Cluj sunt printre cele mai căutate din țară

Salariile secretarelor ajung aproape de 1.000 de euro. La Cluj sunt printre cele mai căutate din țară
| Foto: IgorVetushko - Depositphotos.com

În România, o secretară are o remunerație lunară între 600 și 950 de euro.

O secretară are un salariu care variază, în medie, între 600 şi 950 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

Conform datelor din Ghidul Salariilor BestJobs, oferta salarială în acest domeniu a crescut cu peste 43% comparativ cu anul 2020. Anunţurile active pe BestJobs pentru rolul de secretar/ă indică faptul că angajatorii caută candidaţi cu set extins de abilităţi, întrucât un astfel de angajat poate fi primul contact al partenerilor şi clienţilor cu firma, trebuie să ţină evidenţa documentelor importante, să organizeze şi să administreze întâlniri etc. Spre exemplu, un astfel de candidat trebuie să ştie limba engleză, nivel conversaţional, să fie organizat, atent la detalii şi să deţină bune abilităţi de comunicare. Salariul este, în medie, de 600 - 950 de euro net lunar şi, în prezent, sunt multe poziţii deschise în Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Bacău, Cluj şi Braşov - Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Secretarele sunt tot mai căutate la Cluj

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, decontare transport, telefon de muncă, abonament medical.

În prezent, 328 de posturi vacante pentru poziţia de secretară sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe poziţii deschise sunt în Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Bacău, Cluj şi Braşov. 

Comenteaza