Salariul minim pe economie ar putea creşte la 670 de lei în 2011, iar salariile bugetarilor se vor majora cu 15%

Salariul minim pe economie ar putea creşte la 670 de lei în 2011, iar salariile bugetarilor se vor majora cu 15%
Premierul Emil Boc (foto) le-a prezentat astăzi parlamentarilor din cadrul coaliţiei de guvernare o propunere de creştere a salariilor bugetarilor cu 15% în 2011, conform unor surse participante la discuţii.
O altă măsură propusă vizează creşterea salariului minim pe economie la 670 de lei şi acordarea de bonuri de masă sau alte facilităţi pentru bugetarii care câştigă mai puţin de 1.000 de lei pe lună, conform presei centrale.

Legea salarizării unice a făcut de asemenea obiectul discuţiilor, însă informaţiile cu privire la data de la care va intra în vigoare aceasta sunt în acest moment uşor contradictorii.

Aplicarea Legii salarizării unitare a fost amânată pentu 2012, conform postului de televiziune Realitatea Tv, însă agenţia de ştiri Agerpres notează că, potrivit premierului, în urma consultărilor cu parlamentarii coaliţiei de guvernare Executivul "va promova în scurt timp Legea salarizării unitare şi Legea de aplicare a acesteia în anul 2011".

Premierul Emil Boc a precizat că propunerile cu privire la creşterea salarii bugetarilor în 2011 şi a salariului minim, precum şi acordarea de bonuri de masă pentru bugetariii cu salarii mai mici de 1.000 de lei reprezintă variante de lucru şi urmează să fie discutate cu partenerii sociali, urmând ca detalii să fie comunicate la începutul săptămânii viitoare.

Comenteaza