Șantierele Clujului în 2020. În top la infrastructură, mai slab la industrie și turism

Șantierele Clujului în 2020. În top la infrastructură, mai slab la industrie și turism

Județul Cluj se află pe primul loc pe țară la șantierele de infrastructură, însă în afara primelor cinci poziții la proiectele industriale și hoteliere.  

La nivel național existau 697 de proiecte de infrastructură identificate în ultimele trei luni prin intermediul modulului Market Intelligence al agenției de monitorizare IBC Focus. Din totalul de șantiere, 198 se aflau în stadii de construire sau de amenajare.

Valoarea lor estimată era de 23 de miliarde de lei. Județele Cluj, Timiș, Constanța și Bihor se află în top 5 în ceea ce privește numărul de proiecte monitorizate pe acest segment, beneficiind de cele mai multe astfel de investiții.

În noiembrie, la nivelul întregii țări, cu ajutorul asistenței de vânzări la șantiere VICTA au fost identificate și monitorizate 708 șantiere industriale, a căror valoare este de 3,9 miliarde de lei. Suprafața desfășurată a acestora depășea 2,2 milioane mp.

Dintre aceste investiții, 128 sunt de mari dimensiuni, iar 543, realizate din fonduri private. Cu ajutorul asistenței virtuale au fost identificate 155 de șantiere aflate în căutare de oferte pentru servicii sau produse. Cele mai multe sunt grupate în județele Bihor și Ilfov (câte 46), urmate de Brașov (39), Constanța (30), Timiș (25), Clujul fiind cotat cu 23 de astfel de obiective.  

Potrivit VICTA.ro, în domeniul hotel și relaxare, la partea de unități de cazare se lucra la 122 șantiere din totalul de 294 monitorizate. În această categorie au fost incluse hotelurile, pensiunile, vilele turistice și hostelurile. Cele mai multe au fost identificate în Constanța (46), Tulcea (32), Bihor (17), Brașov (16).

Printre marile investiții în derulare se numără un complex hotelier în Alexandria, cu trei restaurante, spa și sală de fitness; o pensiune cu 20 de camere în Bistrița; un minihotel cu cinci etaje din Constanța; un Hilton cu patru etaje în Craiova sau un hotel de 3* în Brașov.

Comenteaza