Scad chiriile la Cluj. Vezi preţurile pe cartiere

Scad chiriile la Cluj. Vezi preţurile pe cartiere

Prețul chiriilor la apartamente în Cluj-Napoca, în primele săptămâni ale lunii aprilie, dă pieței un binevenit semnal de revenire a activității. Sunt prețuri mai scăzute și o creștere corelativă a cererilor.

Începutul lunii martie și debutul situației curente au afectat semnificativ piața imobiliară, implicit zona de chirii, prin restricțiile specifice de mobilitate și printr-un sentiment general de precauție și de expectativă. Acest lucru s-a materializat printr-o scădere a cererilor de închirieri, ducând la o medie zilnică  cu până la 70% mai redusă decât perioada similară a anului trecut, cât și față de februarie.

Tendința de revenire a fost remarcată de specialiștii agenției Blitz Imobiliare încă de la finalul lunii martie, aceștia notând faptul că proprietarii de apartamente date spre închiriere au reacționat rapid la sfaturile agenților de a arăta mai multă flexibilitate în ceea ce privește prețurile. Atât proprietarii, cât și potențialii clienți s-au arătat deschiși la vizionări online, pentru a respecta normele actuale de protecție.

Indicele Blitz pentru apartamente de închiriat a scăzut de la 422 euro/lună în februarie, la 411 euro în martie pentru închirierea unui apartament de 2 camere. Scăderi mai accentuate au fost în cartierele Zorilor, de la 455 la 412 euro/lună, și Grigorescu, de la 426 la 411 euro/lună. În zona centrală s-a înregistrat o scădere de 31 euro/mp, ajungând prețul chiriei la apartamente la 483 de euro.

Primele săptămâni ale lunii aprilie au adus o confirmare a acestui trend, indicele Blitz pentru apartamente de închiriat continuându-și tendința de corecție, până la valoarea de 387 de euro. Scăderi mai accentuate s-au remarcat în cartierele Mănăștur, de la 358 la 316 euro, Grigorescu de la 410 la 387 de euro, și Iris de la 393 la 359 de euro pentru un apartament de închiriat.

Specialiștii Blitz estimează că proprietarii care oferă apartamente de închiriat își vor relaxa în continuare cerințele de preț, pe măsură ce vor remarca faptul că această flexibilitate le va aduce rapid chiriași serioși, care altfel stăteau în expectativă. Acest lucru e facilitat de posibilitatea de a face vizionări online, care ușurează astfel comunicarea și deciziile.

În același timp, cei în căutare de chirii trebuie să fie pregătiți să valorifice perioada, fiindcă pot accesa proprietăți care altfel erau inaccesibile ca preț. Există șansa pentru mulți clienți în căutare de apartamente de închiriat, pregătiți cu informații, de a găsi oferte care în alte condiții nu ar fi fost pe piață sau ar fi fost mai greu accesibile. De aceea este importantă fructificarea unei ocazii potrivite atunci când apare.

Etichete
Comenteaza