Foto Scade valoarea apartamentelor vechi din Cluj. Plopilor, cartier "vedetă" la scumpiri

Scade valoarea apartamentelor vechi din Cluj. Plopilor, cartier "vedetă" la scumpiri

Piaţa imobiliară din Cluj-Napoca se menţine constantă la început de toamnă, cu excepţia unor cartiere. Totuşi, ieftiniri semnificate se înregistrează în rândul apartamentelor vechi, din cauza investiției mai ridicate necesare pentru finisaje sau chiar reparații.

Cluj-Napoca: în luna octombrie, prețul mediu pe metru pătrat a fost de 1.532 euro față de septembrie, când a fost 1.522 euro – creștere de 10 euro/mp.

Florești: în luna octombrie, prețul mediu pe metru pătrat a fost de 857 euro față de septembrie, când a fost 845 euro – creștere de 12 euro/mp.

Scade valoarea apartamentelor vechi din Cluj-Napoca.

Media prețurilor la nivel de oraș a crescut, însă multe dintre cartierele principale au suferit scăderi de prețuri între 7 și 52 euro/mp. Creșterea generală înregistrată se datorează celorlalte, zone unde au crescut prețurile între 12 și 165 euro/mp - cartierul Plopilor este principalul "vinovat", arată o analiză a agenției Blitz Imobiliare. 

Scade valoarea apartamentelor vechi din Cluj-Napoca.

 

 • Plopilor: creștere de 165 euro/mp = 10%
 • Gheorgheni: creștere de 66 euro/mp = 4%
 • Centru: creștere de 42 euro/mp = 2%
 • Andrei Mureșanu: creștere de 41 euro/mp = 2%
 • Gruia: creștere de 32 euro/mp = 2%
 • Bună Ziua: creștere de 28 euro/mp = 2%
 • Iris: creștere de 19 euro/mp = 1%
 • Mărăști: creștere de 12 euro/mp = 1%

Plopilor este singurul cartier care a înregistrat o creștere de peste 150 euro/mp față de luna trecută, când cea mai mare creștere întregistrată a fost sub 100 euro/mp. Pe locul doi se află cartierul Gheorgheni, unde creșterea a depășit 50 euro/mp. Celelalte creșteri sunt sub 50 euro/mp și reprezintă 1-2% din prețul total.

Scade valoarea apartamentelor vechi din Cluj-Napoca.

 • Între Lacuri: scădere de 7 euro/mp = 0,5%
 • Mănăștur: scădere de 20 euro/mp = 1%
 • Zorilor: scădere de 22 euro/mp = 1%
 • Dâmbul Rotund: scădere de 39 euro/mp = 3%
 • Grigorescu: scădere de 52 euro/mp = 3%

Clujul imobiliar se ieftineşte, în special apartamentele vechi 

Exceptând avântul abrupt din Plopilor, atât creșterile, cât și scăderile se află în jurul acelorași procente – între 1 și 4%.  „În general, trendul este de stabilizare a prețurilor. Majoritatea clienților privesc cu ochi preventivi această piață de toamnă, cu așteptări de scădere. Deși cererea scade pentru apartamente, totuși prețurile se mențin.

Acest lucru ne spune că există achiziții pe piata clujeană, doar nu la ritmul anilor precedenți. Cu siguranță prețurile vor mai scădea, în special la locuințele vechi, care necesită investiții mari de finisare. Cele noi se vor menține cel puțin până la începutul anului următor,” adaugă Răzvan Indolean, reprezentant al Blitz Imobiliare. 

Evoluţia preţurilor după numărul de camere 

Analizând mai în detaliu evoluția prețurilor în funcție de numărul de camere ale apartamentelor, luna trecută (comparativ cu septembrie 2018) s-au înregistrat mai multe scăderi de prețuri față de câte au fost în septembrie (comparativ cu august 2018).

Scade valoarea apartamentelor vechi din Cluj-Napoca.

Cinci cartiere ale Clujului au înregistrat scăderi. În trei dintre zonele principale prețurile nu au suferit modicări în octombrie față de septembrie 2018. Toate celelalte zone care au avut parte de suficiente oferte pentru a putea face parte din analiză, au înregistrat creșteri. Cu toate acestea, multe dintre ele nu au fost abrupte, diferențele fiind destul de mici de la o lună la alta. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza