Scandalul parcului fotovoltaic pe amplasamentul Cartierului Tineretului: Polus cere anularea autorizaţiei de construcţie

Scandalul parcului fotovoltaic pe amplasamentul Cartierului Tineretului: Polus cere anularea autorizaţiei de construcţie
Scandalul pe tema Cartierului Tineretului din Cluj, ce urma să fie cel mai mare cartier construit în România după Revoluţie, are azi episod nou: Polus Real Estate SRL a ajuns în instanţă cu Arpad Paszkany şi riscă să piardă acum 8 milioane de euro, banii investiţi până acum în proiectul imobiliar, dacă pe terenul respectiv va fi amenajat un parc fotovoltaic, aşa cum vrea Paszkany.

 

"Polus a informat presa despre acțiunile prin care s-a încercat ca, fără acordul acționarilor majoritari, cota de 49% reprezentând proprietatea Polus din SC Cartierul Tineretului SRL să fie transferată cu titlu gratuit către SC Green Energy Napoca SRL, o societate controlată de către Pászkány Árpád", arată Polus Real Estate SRL într-un comunicat de presă. În procesul dintre firmă şi Paszkany, în 18 octombrie Curtea de Apel Cluj a decis în favoarea Polus și împotriva susținerilor lui Paszkany.

"Decizia respectivă confirmă că Sebők Andrea nu mai era administrator în Polus încă din 30 decembrie 2010, respectiv că toate documentele semnate de ea sau agenții săi pe parcursul anului 2011 nu putea fi valabile. De asemenea, nici hotărârea Adunării Generale a Acționarilor (AGA) a SC Cartierul Tineretului SRL, în legătură cu reconversia proiectului într-unul de energie verde, nu poate fi valabilă", susţine compania, care vrea acum să dea în judecată Primăria Cluj-Napoca, ce a dat autorizaţie de construcţie pentru firma care va înfiinţa parcul fotovoltaic - Green Energy Napoca SRL, societate controlată de Paszkany.

"Prin acordarea autorizației, conducerea municipiului Cluj-Napoca a ignorat decizia Curții de Apel Cluj din 3 mai 2012, în dosarul 4523/1285/2011, dosar care suspenda executarea hotărârii nr. 2/05.07.2011 a SC Cartierul Tineretului SRL, decizie care transforma proiectul imobiliar în proiectul de energie verde", arată compania. "Toate Hotărârile Consiliului Local - pe care Polus le-a considerat ilegale - au fost atacate în instanță în scopul anulării acestora, iar acest fapt este bine cunoscut de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca".  Reprezentanţii Polus arată că vor face toate demersurile legale pentru ca această autorizație de construcție să fie anulată și să se realizeze proiectul inițial de dezvoltare imobiliară, "conform cerințelor actuale de pe piață".

Vezi aici detalii despre autorizaţia de construcţie a parcului fotovoltaic

Comenteaza