Scrisoare deschisă, remisă de Terapia SA, către candidaţii la Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca şi Consiliul Judeţean Cluj

Scrisoare deschisă, remisă de Terapia SA, către candidaţii la Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca şi Consiliul Judeţean Cluj
SC TERAPIA SA (“TERAPIA”), cel mai mare producător de medicamente din România, companie înfiinţată în 1921, îşi împleteşte destinul de mai bine de 3 generaţii cu cel al municipiului CLUJ-NAPOCA, oraşul pe care noi, cei din “TERAPIA”, îl numim, cu căldură, “acasă”.

"TERAPIA" este o companie industrială aflată în fruntea topurilor din domeniul său de activitate, fiind, în acelaşi timp, al treilea cel mai mare plătitor de taxe şi impozite din judeţul Cluj, al 10-lea cel mai mare angajator al judeţului şi a 56-a cea mai valoroasă companie din România.

"TERAPIA" a decis de-a lungul anilor să investească toate profiturile, inclusiv cele destinate dividendelor pentru acţionarii companiei, în modernizarea şi extinderea operaţiunilor din CLUJ-NAPOCA. În plus, numai în ultimii 5 ani, "TERAPIA" a plătit circa 300 milioane RON taxe şi impozite către statul român şi municipalitatea clujeană.

"TERAPIA" operează din propriul parc tehnologic multifuncţional, situat în zona de nord-vest a oraşului CLUJ-NAPOCA. Site-ul nostru cuprinde o unitate de producţie din care ies anual 80 de milioane de cutii de medicamente, un hub logistic pentru distribuţie, un centru de cercetare-dezvoltare, un spital pentru studii clinice şi laboratoare ultramoderne de controlul calităţii.

"TERAPIA" este cel mai mare exportator de medicamente din România, în fiecare zi ieşind de pe porţile fabricii preparate farmaceutice destinate pacienţilor din Marea Britanie, Franţa, Germania, Portugalia, Spania, Polonia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Brazilia şi din alte încă 20 de ţări. Suntem mândri să scriem pe cutiile care pleacă în lume din CLUJ-NAPOCA, în opt limbi de circulaţie internaţională: "FABRICAT ÎN CLUJ-NAPOCA, ROMÂNIA".

Toţi cei peste 450 de muncitori şi specialişti care lucrează pe platforma industrială din CLUJ- NAPOCA sunt absolvenţi ai şcolilor, liceelor şi universităţilor clujene.

"TERAPIA" a fost şi este un partener al comunităţii clujene, fiind implicată, prin proiecte de responsabilitate socială, în activităţile culturale, educaţionale, sportive şi de protecţie a mediului asociate oraşului şi comunităţii în ansambul ei. Am fost parteneri la inaugurarea Cluj Arena, la înfiinţarea asociaţiei Cluj Capitală Culturală Europeană, la Zilele Oraşului CLUJ-NAPOCA, la TIFF, la UNTOLD, precum şi în multe alte proiecte. Credem cu tărie că, fiind o companie responsabilă, avem obligaţia să dăm înapoi comunităţii din care facem parte pentru ca oraşul să prospere iar viitorul clujenilor să fie mai bun şi sigur.

"TERAPIA" intenţionează să îşi întărească strategic poziţia în CLUJ-NAPOCA în următorii 3 ani, printr-un plan ambiţios de investiţii capitale, conform căruia, numai pentru anul 2016, sunt alocate circa 30 milioane RON şi este planificată crearea a 25 de noi locuri de muncă.

În acest moment, tot acest plan de investiţii este pus sub semnul întrebării, din cauza condiţionărilor existente în Planul de Urbanism General, care cuprinde prevederi de servitute mult prea generale şi rigide, de natură să afecteze operatorii industriali situaţi pe parcele mari de teren, aşa cum este şi cazul "TERAPIA".

Din cauza acestui obstacol, am ratat deja o investiţie de circa 8 milioane RON, iar în absenţa unei soluţii rapide, întregul nostru plan de investiţii este în pericol.

STIMAŢI CANDIDAŢI LA PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CLUJ-NAPOCA

STIMAŢI CANDIDAŢI LA CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI CLUJ-NAPOCA

STIMAŢI CANDIDAŢI LA CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Sunteţi primii gospodari ai oraşului şi judeţului nostru, personalităţile în care toţi ne punem speranţa şi încrederea că în următorii 4 ani municipiul CLUJ-NAPOCA şi judeţul Cluj se vor apropia şi mai mult de aspiraţiile europene pe care le are fiecare cetăţean. Suntem siguri că printre obiectivele Dumneavoastră pentru următorii 4 ani se află şi acela ca municipiul şi judeţul nostru să continue să aibă o industrie puternică, axată pe domenii tehnologice avansate, cum este şi cel în care activează "TERAPIA".

De aceea, apelăm la Dumneavoastră pentru a ajuta "TERAPIA" să găsească soluţii urgente şi sustenabile pentru a trece peste obstacolele din prezent şi a relansa proiectele de investiţii industriale locale. Extinderea noastră în CLUJ-NAPOCA înseamnă mai mulţi bani din taxe şi impozite pentru şcoli, spitale şi străzi, mai multe locuri de muncă pentru absolvenţii oraşului şi mai multe proiecte comunitare la care putem fi parteneri.

În speranţa unei susţineri imediate a cauzei menţionate, vă mulţumim!

Cu respect, din partea "TERAPIA",

Dr. Dragoş Damian

 

Etichete
Comenteaza