Se ambalează motoarele pentru “Rabla” și “Rabla Plus”. Ministrul Mediului: “Vom avea finanţare consistentă”

Se ambalează motoarele pentru “Rabla” și “Rabla Plus”. Ministrul Mediului:  “Vom avea finanţare consistentă”
| Foto: stirilekanald.ro

Programele destinate reînnoirii parcului auto din România, vor exista și în 2021. Tanczos Barna spune că sunt pregătite chiar pentru luna aceasta.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Posesorii de mașini vechi, care vor să scape de ele, le pot duce la casat, iar în schimb primesc un voucher pentru achiziția unui automobil nou. Sumele diferă în funcție de autoturismul pe care vrei să-l cumperi: clasic, cu motor pe benzină sau motorină sau electric/hibrid.

Ministrul Mediului promite că cele două programe care vor fi lansate în 2021 prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) sunt pregătite chiar pentru luna aceasta. Mai mult, spune Tanczos Barna, va exista „finanţare consistentă pentru schimbarea parcului auto”.

„În luna martie pregătim toate programele care vor fi lansate în 2021 prin AFM. Cu siguranţă mergem mai departe. Vom avea finanţare consistentă pentru schimbarea parcului auto, pentru că asta înseamnă practic ‘Rabla’ şi ‘Rabla Plus’. ‘Rabla Clasic’ înseamnă înlocuirea maşinilor vechi, ‘Rabla Plus’ înseamnă o altă dimensiune, înseamnă circulaţie pe drumurile publice cu mijloace de transport care nu au amprentă de carbon. Mergem mai departe cu programele respective şi alocăm sume suficiente ca să fim eficienţi, să schimbăm parcul auto. Sper să putem aloca sume mai mari. Sumele pe maşină vor fi cel puţin egale cu sumele pe care le-am avut până acum”, a afirmat ministrul Barna.

Declarația ministrului lasă loc de interpretări că sumele ar putea fi chiar mai mari decât anul trecut, scrie Playtech.ro. Un tichet clasic prin programul Rabla a valorat 6.500 de lei, dar pentru programul Rabla Plus – adică achiziția unei mașini electrice sau hibrid – subvenția a fost de 45.000 lei – ceea ce înseamnă aproape 10.000 de euro.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza