Se angajează 5.000 de oameni la Cluj. Noutate: apel pentru startupuri

Se angajează 5.000 de oameni la Cluj.  Noutate: apel pentru startupuri
| Foto: Targ de cariere

Peste 120  de companii și organizații recrutează la Târgul de Cariere Cluj, între 17-20 aprilie, la Sala Polivalentă.

Datorită complexității și a numãrului mare de specializări și oportunități de carieră oferite, Târgul este împărțit în două secțiuni: Cluj Global și Cluj IT. Organizatorii estimează un număr total de 5.000 de locuri de muncă, programe de internship și voluntariat.

Târgul de Cariere Cluj Global are loc în 17-18 aprilie și este un eveniment de recrutare generalist, ce va reuni peste 80 de companii din cele mai diverse domenii de activitate: auto și automotive, inginerie, tehnică, call center, servicii, turism, retail, financiar-bancar, audit, media, consultanță, HR, shared services, energie, telecomunicații, farmaceutic sau transport. Pe 17-18 aprilie, fiecare participant va avea o gamă foarte largă de oferte de locuri de muncă, atât poziții new-entry, cât și middle-management, la care se adaugă programe de internship și de voluntariat.

Printre angajatorii care participă la TdC Cluj Global se numără Bombardier, Genpact, Emerson, Blue Projects, Kaufland, Lidl, Star Transmission, Steelcase, Vertiv, Banca Transilvania, Bosch și Bosch Rexroth, CSI, De'Longhi, Electrolux, Terapia, Cora, E.ON, Energobit, Leroy Merlin, Office Depot, Tenaris Silcotub, Yardi, Sykes, Michelin, MgTec Group, McDonald's, Heisterkamp, Office Therapy, Penny, Pyronova, Rigips Saint-Gobain, Premier Pro management, OLX și multe altele.

40 de angajatori caută cei mai buni IT-ști

Pe 19-20 aprilie, este rândul firmelor de IT & Software să aducă în fața tinerilor cele mai bune oferte din domeniu. Într-una dintre cele mai efervescente piețe de IT din România, bătălia pentru pasionații de tehnologie este mare. S-au înscris la TdC Cluj IT 40 de angajatori, între care Steelcase, Magneti Marelli, Siemens, Amplexor, Bosch, Catalysts, Continental, Erny, Halcion Mobile, Hosterion, MHP (Porsche), MindMaze, Porsche Engineering, Redsharp sau Riverbed.

Workshopuri cu participare gratuitã

O componentă importantă a Târgului de Cariere este organizarea de workshopuri, challenge-uri tehnice și concursuri. Este o foarte bună oportunitate pentru participanți să învețe de la specialiști sau să își măsoare abilitățile în diferite domenii. Unul dintre workshopuri este organizat, în cadrul TdC Cluj IT, de compania Siemens și se adresează atât celor interesați de cele mai noi tehnologii SAP, cât și studenților.

Participarea este gratuită, iar înscrierile se fac AICI. 

De asemenea, compania Bosch organizează la Târgul de Cariere Cluj Global  workshopul "Latest Trends in Surface Mounting Technology (SMT)”, dedicat pasionaților de electronică și inginerie.  

Înscrierile se fac AICI

Vor fi și așa-numitele speed-challenge-uri, acele concursuri pe loc în care participanții sunt provocați să își testeze abilitățile și cunoștințele. Dacă Yardi România va testa cunoștințele de limba engleză, cei de la compania Star Transmission îi va provoca pe participanți să asambleze pe loc o cutie de viteze cu 9 trepte. Ambele concursuri sunt cu premii și fără înscriere prealabilă, desfășurându-se pe tot parcursul evenimentului de recrutare.

Apel pentru startupuri

Pentru prima datã la acest eveniment va va exista și o zonă dedicată afacerilor la început de drum. Târgul de Cariere le-a dat ocazia unor startupuri să participe gratuit la eveniment. În acest fel, se dorește crearea unei punți între micile afaceri și cele peste 25.000 de persoane care vizitează evenimentele TdC în fiecare sezon. Șase startupuri au fost selectate în acest proces să participe la Cluj, între 17 și 20 aprilie, la Sala Polivalentă.

Voluntari și tombolă Electric Castle

La ediția din aceastã primãvarã va fi pus un accent deosebit pe programele de voluntariat. Târgul de Cariere a încheiat un parteneriat strategic cu Electric Castle. Reprezentanții evenimentului vor recruta viitori voluntari pentru festivalul de muzică din acest an, ce va avea loc la Castelul Banffy de la Bonțida, prin organizarea de interviuri pe loc. De asemenea, toți participanții la Târgul de Cariere vor putea să se înscrie la tombola ce le va da ocazia să câștige un abonament gratuit la EC 2018.

Târgul de Cariere Cluj Global și Cluj IT are loc în perioada 17-20 aprilie, la Sala Polivalentă, iar intrarea este gratuită. 

Comenteaza