Se închid lacurile Clujului. Un an plin de restricții

Se închid lacurile Clujului. Un an plin de restricții
Lacul Țaga Mică s-a grăbit cel mai tare să "tragă cortina"

Mai mulți administratori ai lacurilor de pescuit din județul Cluj au anunțat închiderea sezonului din acest an, unul mai scurt decât în alte vremuri.  

„11 octombrie a fost ultima zi de pescuit din acest sezon. Vă mulțumim și vă așteptăm anul viitor. Multă sănătate și să auzim numai de bine”, au transmis administratorii lacului Țaga Mică.

“Chiar dacă azi a fost frig, pasiunea pentru pescuit nu îi sperie pe pescari. Suntem pe final de sezon. Să ne bucurăm de ultimele zile de pescuit din acest sezon”, au anunțat reprezentanții lacului Sucutard-Chiriș.

De asemenea, proprietarii unor lacuri din Cluj și din vecinătatea județului au menționat că vor sista pescuitul sportiv ca urmare a unor lucrări de amenajare pe care le au în vedere.

2020 a fost un an greu pentru administratorii lacurilor din județ, pe lângă restricțiile generate de pandemie, seceta din această vară, care s-a prelungit până în septembrie, ducând la scăderea nivelului apelor și cauzând și mortalitate piscicolă.

Sezonul de pescuit a debutat anul acesta în luna mai, cu două luni de restricții generate de apariția coronavirusului, mai ales cea de distanțare socială, dar și de interzicere a preparării de mâncare pe lac, ulterior anulată. În primele zile de la deschidere lacurile din județ au fost luate cu asalt.

Comenteaza