Video Se montează grinzile peste Mureș la Autostrada Sebeș – Turda

Se montează grinzile peste Mureș la Autostrada Sebeș – Turda

Lucrările la Autostrada Sebeș – Turda (A10) se află în stadiul amplasării grinzilor metalice peste cursul de apă.

“Pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș - Turda, constructorul Aktor montează grinzile metalice peste Mureș. Aceste lucrări urmează a fi finalizate până la sfârșitul acestei săptămâni”, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Totuși, Asociația Pro Infrastructură (API) a atras atenția asupra felului în care se execută lucrările pe acest lot. 

"Putem observa o dată în plus managementul haotic al grecilor de la Aktor, mobilizarea insuficientă, lucrările realizate în ultimii cinci ani ce trebuie remediate, sau un sistem de scurgere al apelor aproape inexistent ce produce pagube semnificative la fiecare ploaie.

Cu excepția structurilor principale unde subcontractorul Retter este bine mobilizat, este greu de crezut că Aktor va finaliza restul lucrărilor chiar și în anul 2021", au relatat reprezentanții API.

A10 va avea 70 km şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi. Primul lot se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia, iar lotul doi are 24 km şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud.

Loturile 3 şi 4 au fost deschise circulaţiei în 2018, iar 1 și 2 au început în 2014 și trebuiau finalizate în 2019. Când se va face joncțiunea cu A1, clujenii vor putea circula pe șosele de mare viteză până la Sibiu și Deva.

Comenteaza