Se recalculează pensiile. Vizați, milioane de români!

Se recalculează pensiile. Vizați, milioane de români!
| Foto: Arhiva

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat, sâmbătă seară, la un post de televiziune, că urmează să înceapă procesul de recalculare a câtorva milioane de pensii.

„Se asteaptă recalcularea celor câteva milioane de pensii, după ce legea va fi adoptată. Pe de cealaltă parte, sunt recalcularile pe grupele de muncă, acum, în acest moment au intrat deja dosarele în recalculare, mă refer la grupele de muncă... În acest moment, am implementat softul 100%. Am făcut și o parte din simulări. Am trecut la ultima etapă a simulărilor pe toată țara, am avut județe pilot, am extins la național. Cât de curând trecem în oficial. Asigur pensionării că în câteva săptămâni vom începe să emitem decizii. Sper, la final de martie pentru a nu creă așteptări foarte mari. Mai bine să fie mai devreme decât să spunem un termen pe care să nu îl putem respectă, dar clar sunt mulțumit, softul este implementat și activitatea continuă ", a spus Marius Budăi la România Tv. 

Recalcularea pensiilor actuale, stabilirea studiilor de masterat şi doctorat ca vechime în muncă, reducerea vârstei de pensionare pentru mamele care au născut trei copii şi stabilirea unui singur tip de pensie anticipate sunt doar câteva prevederi deosebit de importante incluse în proiectul de lege privind sistemul public de pensii, scrie stiripesurse.ro.

Actul normativ, care a fost adoptat anul trecut de Parlament, se va afla în atenţia Curţii Constituţionale. CCR trebuie să decidă pe 27 februarie ce se întâmplă cu proiectul de lege amintit, ale cărui prevederi se vor aplica din septembrie 2021.

Comenteaza