Se scumpesc apartamentele din Cluj; oraşul, cel mai scump din ţară după Bucureşti

Se scumpesc apartamentele din Cluj; oraşul, cel mai scump din ţară după Bucureşti
În ciuda crizei imobiliare, Clujul rămâne oraşul cu cele mai scumpe apartamente vechi din ţară cu excepţia Capitalei, relevă o analiză imobiliare.ro.

Preţurile apartamentelor din Cluj-Napoca au crescut în luna octombrie, dar mai temperat decât în septembrie, arată analiza imobiliare.ro. Este vorba de o creştere moderată de 0,3%, la o medie de 924 euro/mp.

Valoarea actuală este practic la acelaşi nivel cu cea cea înregistrată în urmă cu 12 luni.

Apartamentele noi din Cluj-Napoca s-au scumpit cu 2,9% în octombrie, până la 837 euro/mp util. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, apartamentele noi din Cluj-Napoca sunt mai scumpe în prezent cu 1%.

Preţul mediu cerut pentru apartamentele din blocurile construite înainte de 1990 din Cluj-Napoca a ajuns la valoarea de 974 euro/mp util, în luna octombrie. Asistăm aşadar la o scădere de 1% pe acest segment. În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, apartamentele vechi din Cluj sunt cu doar 0,3% mai ieftine. Pe categorii de apartamente, tendințele au fost similare. Atât în cazul garsonierelor cât şi al unităţilor vechi cu două şi trei camere, a fost constatată o scădere cuprinsă între 0,4%, în cazul apartamentelor cu două camere şi 2,6%, în cazul garsonierelor. În comparaţie cu luna octombrie a anului trecut, preţurile solicitate în prezent de proprietarii din Cluj-Napoca sunt practic la acelaşi nivel, o diferenţă mai mare, de 1,9%, fiind valabilă doar în cazul unităţilor cu trei camere, subliniază analiza imobiliare.ro.

Comenteaza