Ședință la Cluj pentru deschiderea piețelor. Oradea și Sibiul le țin funcționale

Ședință la Cluj pentru deschiderea piețelor. Oradea și Sibiul le țin funcționale

Prefecţii din judeţe organizează duminică şedinţe cu primarii care au în administrare pieţe agroalimentare pentru evaluări și măsuri urgente în vederea asigurării accesului producătorilor autohtoni şi organizarea de pieţe volante, conform unei recomandări a guvernului.

Documentul solicită primarilor de oraşe, municipii sau comune care au organizate pieţe agroalimentare sa ia măsuri urgente pentru asigurarea accesului producătorilor autohtoni, potrivit ZF.

Pieţele care au pereţi rabatabili vor fi deschise, în vederea reducerii infecţiilor cu noul coronavirus. Acolo unde pieţele nu se pot deschide, mesele alocate producătorilor agricoli vor fi scoase în spaţiile publice, pe alei, sau pe străzile din proximitatea pieţelor, cu restricţionarea accesului auto în spaţiile respective.

Unde nu există nici această posibilitate, primăriile vor trebui să organizeze pieţe agroalimentare volante în aer liber pe alte amplasamente, anunţate în prealabil producătorilor agricoli autohtoni şi cumpărătorilor.

"Toți producătorii din regiunea Sibiu pot să vândă aici"

Piețele agroalimentare din Sibiu vor rămâne deschise. “Piața Cibin și Piața Rahova sunt organizate în spații deschise, deci nu intră sub incidența acestor restricții. În cazul Pieței Vasile Aaron, organizată în spațiu închis, vom lua măsuri pentru ca și aici să se poată continua activitatea.

Piața Obor va fi închisă în zilele de târg, intrând sub incidența restricțiilor, dar marțea și joia va fi deschisă pentru vânzarea de cereale și legume. Toți producătorii români din regiunea Sibiu și din toată țara care doresc să își vândă produsele în orașul nostru sunt bineveniți, iar noi vom putea face în continuare cumpărăturile în piețele din Sibiu, inclusiv în cele volante”, a spus Astrid Fodor, primarul Sibiului.

Primarul Birta demontează pereții la Oradea

“Angajaţii Administraţiei Domeniului Public vor demonta până luni uşile şi pereţii Pieţelor Rogerius, Decebal şi Nufărul pentru a le transforma în spaţii deschise. Produsele agroalimentare vor fi comercializate în continuare în aceleaşi locaţii, cu respectarea unor reguli", a declarat primarul Oradei, Florin Birta.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a precizat că și aici se va lua o decizie în cursul zilei de duminică.

Comenteaza