Senzori pentru monitorizarea calității aerului și a ridicării deșeurilor la Cluj

Senzori pentru monitorizarea calității aerului și a ridicării deșeurilor la Cluj

O inițiativă pornită de la tinerii pasionați de tehnologie din Cluj-Napoca își propune să rezolve două probleme de mediu din oraș prin intermediul internetului lucrurilor (IoT).

Locuitorii din Cluj-Napoca pot vota deja proiecte propuse de tineri pentru comunitatea locală. “Am format echipa Iot4Nature și am propus două inițiative unde folosim tehnologia IoT pentru a veni în ajutorul comunitar. Inițiativa cu numărul trei dorește montarea a șapte senzori ce estimează calitatea aerului prin măsurarea particulelor în suspensie PM2.5 și PM10.

Inițiativa cu numărul 28 dorește montarea a 10 senzori ce măsoară nivelul gunoiului menajer sau a gunoiului selectat și anunță compania de salubritate dacă gunoiul se poate ridica.

Proiectul pilot vine în ajutorul cetățenilor, municipalităților și a companiei de salubritate și lucrăm pentru a avea un oraș mai curat. Compania de salubritate își va putea estima ruta pentru a culege gunoiul care este prioritar să fie ridicat”, susțin inițiatorii celor două proiecte.

Ambele proiecte pot fi integrate într-o platformă a orașului inteligent (Smart City) și au ca rol îmbunătățirea calității vieții.

Comenteaza