Senzori pentru monitorizarea calității aerului și a ridicării deșeurilor la Cluj

Senzori pentru monitorizarea calității aerului și a ridicării deșeurilor la Cluj

O inițiativă pornită de la tinerii pasionați de tehnologie din Cluj-Napoca își propune să rezolve două probleme de mediu din oraș prin intermediul internetului lucrurilor (IoT).

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Locuitorii din Cluj-Napoca pot vota deja proiecte propuse de tineri pentru comunitatea locală. “Am format echipa Iot4Nature și am propus două inițiative unde folosim tehnologia IoT pentru a veni în ajutorul comunitar. Inițiativa cu numărul trei dorește montarea a șapte senzori ce estimează calitatea aerului prin măsurarea particulelor în suspensie PM2.5 și PM10.

Inițiativa cu numărul 28 dorește montarea a 10 senzori ce măsoară nivelul gunoiului menajer sau a gunoiului selectat și anunță compania de salubritate dacă gunoiul se poate ridica.

Proiectul pilot vine în ajutorul cetățenilor, municipalităților și a companiei de salubritate și lucrăm pentru a avea un oraș mai curat. Compania de salubritate își va putea estima ruta pentru a culege gunoiul care este prioritar să fie ridicat”, susțin inițiatorii celor două proiecte.

Ambele proiecte pot fi integrate într-o platformă a orașului inteligent (Smart City) și au ca rol îmbunătățirea calității vieții.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza