Sindicaliştii din Finanţe: Avem susţinerea ministrului. Mergem la Parlament

Sindicaliştii din Finanţe: Avem susţinerea ministrului. Mergem la Parlament
Vasile Marica, preşedinte Sed Lex, a anunţat, miercuri seara, după cinci ore de negocieri la Ministerul de Finanţe, că ministrul de resort a arătat toată susţinerea în demersul angajaţilor de a obţine salarii mai mari prin legea unitară, dar nu a putut spune dacă protestele se întrerup.

"Domnul ministru a spus că va face toate eforturile să ne susţină amendamentele, dar decizia este la Parlament. am încheiat şi o minută cu ce dorim de la dânşii, dar Parlamentul este suveran şi în situaţia asta va trebui să ne susţinem acolo punctul de vedere şi dânşii (nr.: reprezentanţii Ministerul Finanţelor) ne vor susţine în Parlament. Avem colegi care sunt în stradă şi aşteaptă un răspuns de la noi, avem aşteptări de la preşedintele ANAF care a venit către noi şi a spus: Domnule, trebuie să crească încasările. Au fost discuţii despre colectare, despre ce înseamnă colectarea pentru celelalte categorii sociale care primesc bani în plus la salarii şi cărora trebuie să le susţinem această creştere. De aceea a durat atât de mult discuţia", a declarat Vasile Marica, preşedinte Sed Lex

La discuţii au participat mai mulţi sindicalişti din ţară, iar de mesajul pe care ei îl vor transmite în ţară depind şi acţiunile următoare de protest. Vasile Marica spune că sindicatele nu au organizat niciun protest pentru ziua de joi, dar nu poate spune exact ce se va întâmpla la instituţiile din ţară.

"Colegii mei vor pleca în teritoriu cu ideea că Parlamentul este suveran şi vom face tot posibilul ca să ne rezolvăm problemele în Parlament. Încercăm să avem o discuţie şi cu doamna Olguţa Vasilescu, încercăm să ajungem în Parlament cu mesajul nostru. Ne dorim creşterea coeficientului pe grila de salarizare pentru ca munca noastră să fie respectată", a mai spus Marica, după discuţiile de la ministerul de Finanţe.

Angajaţii din Finanţe au protestat miercuri, pentru a treia zi consecutiv, nemuţumiţi de noua grilă prevăzută în legea unică de salarizare, potrivit căreia, spun sindicatele, veniturilor scad foarte mult în sistem.

Comenteaza