Sindicatul CFR: "nu putem fi de acord cu disponibilizările"

Sindicatul CFR:
Liderul sindicatului "Libertatea Căi Ferate" de la Regionala CFR Cluj, Grigore Mare, spune că structura nu va putea funcţiona, dacă noile reduceri de personal apărute în presă ieri vor fi puse în practică.
"Noi nu am aflat oficial nimic, am citit doar în presă. Se pare că mai nou e o modă să aflăm informaţiile mai întâi din presă. Nu suntem de acord cu asemenea concedieri, ne va fi imposibil să funcţionăm. Anul acesta a mai fost o reducere de personal, în martie. Ar trebui ca CFR să ajungă la standardele europene, dar din 1998 încoace singurele măsuri s-au luat în direcţia reducerilor de personal, nu s-a făcut nicio investiţie", a spus el.

În structura Regionalei CFR Cluj, care operează în şase judeţe din Ardeal, lucrează în acest moment aproximativ 5.000 de angajaţi.

Amintim, potrivit Ministerului Transporturilor, citat de Mediafax, încă 12.800 de angajaţi din minister, inclusiv din CFR, vor fi concediaţi până la sfârşitul lunii următoare. Cei mai mulţi disponibilizaţi vor fi la CFR Marfă, este vorba de 5.000 de persoane, dar şi la CFR Călători, de unde vor pleca 3.900 de angajaţi.

Amintim că în primăvară ministerul a concediat peste 10.000 de angajaţi de la CFR, din cauza situaţiei financiare a companiilor subordonate. Şi atunci, cei mai mulţi angajaţi concediaţi au provenit de la CFR Marfă - 6.700 de persoane. Atunci, din Cluj au fost concediate 215 persoane.
Comenteaza