Specialiștii anunță creșteri spectaculoase ale tarifelor finale la alimente

Specialiștii anunță creșteri spectaculoase ale tarifelor finale la alimente

Scumpirea carburanților și a utilităților va aduce și o majorare a prețului la raft pentru multe produse. Specialiștii din industria alimentară se așteaptă la creșteri spectaculoase ale tarifelor finale. Între timp, oamenii deja se gândesc la economii pentru a-și permite să mai circule cu mașina personală.

Ioan Ladoși, presedintele Asociației producătorilor de carne de porc: La poarta fermei, noi primim pentru fiecare kilogram de carne de porc în viu 5,5 lei, iar în contextul scumpirilor, costul de producție a depășit deja 6,5 lei pe kilogram. Această creștere a prețului carburanților e bomboana de pe coliva cărnii de porc românești.

Sorin Minea, președinte Romalimenta: Prețul nu se formează doar cu prețul la combustibil. Gândiți-vă că apare creșterea prețului la utilități, gaze, curent electric care vor genera o creștere mare, aparent devalorizarea și inflația, eventual unele majorări salariale, impozitele și toate aceste lucruri duc la o scumpire care poate să fie în unele cazuri spectaculoasă.

Specialiștii nu au putut estima însă cu cât se vor majora prețurile la rafat.

Comenteaza