Spitalele, în criză VIDEO

Spitalele, în criză VIDEO
Sindicaliştii clujeni din sistemul sanitar vor să picheteze Ministerului Sănătăţii la jumătatea lunii mai. oamenii solicită deblocarea de urgenţă a posturilor şi renunţarea la proiectul de lege care prevede organizarea spitalelor ca fundaţii.

Mihai Răzvan Ungureanu spunea că posturile vor fi deblocate în luna aprilie, dar acest lucru nu s-a întâmplat. În acest moment, spitalele clujene se confruntă cu o gravă criză de personal.

Criza personalului din sistemul medical se resimte cel mai puternic în secţiile de urgenţe şi terapie intensivă ale Spitalului Clinic Judeţean. Deficitul este de 700 de persoane. Situaţia este la fel de gravă şi în Spitalul de Boli Infecţioase, unde lipsa personalului îi obligă pe angajaţi să facă munca a doi oameni.

Pe de altă parte, medicii clujeni se se tem că transformarea spitalelor în fundaţii va atrage cu sine noi restructurări de personal sau chiar pierderea posturilor.

Sindicaliştii ameninţă că vor ajunge la grevă generală dacă Ministerul Sănătăţii şi Guvernul nu le vor satisface cererile.

 

Comenteaza