Standarde duble ale produselor din UE | Ingrediente diferite în alimente în Bulgaria, faţă de Germania

Standarde duble ale produselor din UE | Ingrediente diferite în alimente în Bulgaria, faţă de Germania
Reprezentanţi ai Guvernului de la Sofia au declarat că produsele alimentare vândute de marile companii multinaţionale în Bulgaria conţin ingrediente diferite faţă de produsele identice vândute în Austria şi Germania.

Ministrul bulgar al Agriculturii, Rumen Porozhanov, a declarat, miercuri, în faţa reporterilor că testele efectuate în laboratoare au demonstrat că, în şapte din cele 31 de produse testate, au fost identificate ingrediente diferite faţă de cele comercializate în vestul Europei. Totodată, potrivit lui Porozhanov, experţii au descoperit că 16 produse sunt vândute la preţ mult mai mare în Bulgaria, cel mai sărac stat european.

"Cu siguranţă acest aspect cauzează anxietate. Standardele duble sunt un fapt", a precizat ministrul Agriculturii. El a refuzat să nominalizeze companiile sau produsele la care a făcut referire.

Polonia, Slovacia, Cehia şi Ungaria au criticat în ultimul timp mai multe companii ce furnizează produse alimentare, spunând că nu este etic ca produsele vândute sub acelaşi brand să fie de calitate inferioară în unele state.Porozhanov a afirmat că Guvernul bulgar îşi va intensifica eforturile în interiorul UE pentru a pune capăt acestor practici. El a adăugat că Bulgaria va trimite rezultatele testelor către Comisia Europeană.

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care autorităţile bulgare au efectuat, în luna mai, o rundă de teste pe diferite produse.

Consumatorii se plâng de faptul că produsele aceloraşi branduri au o calitate inferioară în Bulgaria, comparativ cu cele din alte state ale UE. În acest sens, nu s-au făcut multe progrese deoarece legislaţia UE nu prevede o reglementare clară în această privinţă, ea prevâzând doar ca ambalajele să conţină o listă clară a ingredientelor.

 

Comenteaza