Start pentru WIFI gratuit în spații publice. Lista localităților înscrise la Cluj

Start pentru WIFI gratuit în spații publice. Lista localităților înscrise la Cluj

Începând de astăzi se pot depune primele cereri de finanțare în cadrul programului WiFi4EU pentru internet gratuit în spaţiile publice. În judeţul Cluj s-au înscris 29 de localităţi.

UE a alocat un buget de 120 milioane euro pentru programul WiFi4EU prin care autoritățile locale din Uniunea Europeană beneficiază de bonuri în valoare de 15.000 euro fiecare pentru instituirea unor puncte de acces public și gratuit la internet wireless.

Un număr de 1.183 de localități europene vor fi selectate în primă etapă în cadrul programului, fiecare țară participantă urmând să primească între 15 și 95 de bonuri valorice, adică sume cuprinse între 225.000 euro și 1,425 milioane de euro, potrivit profit.ro.

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Primele cereri de finanţare vor putea fi depuse începând de astăzi, iar localităţile înregistrate vor putea solicita bonuri valorice dintr-un prim lot de 1.000 de bonuri WIFI4EU, ce vor fi distribuite pe baza principiului "primul sosit, primul servit", a precizat Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Localitățile care nu vor primi bonuri în cadrul primei etape vor mai exista încă patru oportunități de depunere a cererilor de finanțare în cadrul WiFi4EU.

Lista localităţilor din judeţul Cluj care s-au înscris în programul WiFi4EU:

Aghireşu
Aiton
Apahida
Aşchileu
Cămăraşu
Ceanu Mare
Chinteni
Dăbâca
Feleacu
Frata
Geaca
Iara
Iclod
Jucu
Mărişel
Mihai Viteazu
Moldoveneşti
Municipiul Câmpia Turzii
Municipiul Cluj-Napoca
Municipiul Dej
Municipiul Gherla
Municipiul Turda
Pălatca
Ploscoş
Poieni
Recea-Cristur
Săvădisla
Sic
Tureni

Comenteaza