Succes în IT: aplicaţii mobile dezvoltate la Cluj, căutate de giganţii Siemens şi Allianz

Succes în IT: aplicaţii mobile dezvoltate la Cluj, căutate de giganţii Siemens şi Allianz
Munca programatorilor clujeni a ajuns să fie remarcată peste hotare. Aplicaţiile mobile dezvoltate de ei sunt apreciate şi folosite de giganţi precum Allianz sau Siemens.

 

Marius Mailat,absolvent de 37 de ani al Facultăţii de Informatică a Universităţii Babeş-Bolyai, a renunţat la o carieră de peste 10 ani în cadrul unei multinaţionale din Germania şi a decis să îşi ia soarta în mâini.

Împreună cu o echipă de 12 programatori clujeni şi trei parteneri din Germania, şi-a deschis propria companie, Appsrise, axată pe dezvoltarea de aplicaţii mobile.

A avut succes aproape instant, iar, la un an de la înfiinţare, cifra de afaceri a start-upului său este estimată la 500.000 de euro pentru 2014. Pentru anul viitor, se prognozează o evoluţie de trei ori mai bună, după cum scrie Ziarul Financiar.

Aplicaţiile, dezvoltate la Cluj-Napoca, s-au bucurat de succes pe piaţa nemţească, printre cei mai importanţi clienţi ai săi numărându-se giganţi din industria asigurărilor şi a telecomunicaţiilor, precum Allianz sau Siemens.

Din nefericire, conaţionalii nu au arătat acelaşi interes, Mailat susţinând că, deşi a colaborat cu câteva companii din ţară, piaţa locală este orientată mai degrabă spre preţ decât spre calitatea aplicaţiilor.

Comenteaza