Succesorul Start-Up Nation pornește în noiembrie

Succesorul Start-Up Nation pornește în noiembrie

Secretarul de stat în Ministerul Economiei Liviu Rogojinaru a afirmat că guvernul are în vedere în noiembrie lansarea Start Tech Innovation, succesor al Start-Up Nation.

350 de asociații și firme au depus la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) o petiție, la începutul acestei luni, în care solicita repornirea programelor de finanțare nerambursabilă pentru întreprinderile mici și mijlocii, printre care și Start-Up Nation.

„Am inițiat acest demers, practic o petiție ce a strâns până la momentul depunerii sale la MEEMA, pe 9 septembrie, peste 350 de semnături din partea mai multor asociații și firme de profil și peste 1.200 dacă luăm în calcul și persoanele fizice care au semnat-o.

Considerăm că este o problemă serioasă creșterea ratei șomajului în România. După cum a anunțat Institutul Național de Statistică, avem 484.000 de șomeri la nivel național, cea mai mare rată a șomajului din ultimii ani”, a declarat George Velcea, inițiator al demersului.

Rogojinaru a confirmat, la Radio România, că guvernul are în plan lansarea programului Start Tech Innovation la începutul lunii noiembrie. „Start Tech Innovation e nouă denumire, încercăm pe cât posibil să îi dăm drumul în noiembrie.

Probabil că în septembrie și octombrie o să fim superprinși cu acest miliard, care trebuie dat repede oamenilor. Încercam să dăm drumul și la Start-Up Nation, pentru că suntem convinși și știm foarte bine că este nevoie de acești bani, că să creeze firme noi, inovative, care pot să ducă mai departe economia Romaniei”, a declarat Rogojinaru.

MEEMA se concentrează pe oferirea de granturi firmelor afectate de coronavirus, dar ia în considerare lansarea cât mai curând a Start-Up Nation. „Încercăm să dăm drumul și Start-Up Nation. În acest moment încercam să dirijăm acest 1 miliard de euro. Avem același număr de oameni cu care dirijăm aceste programe. Gestionăm sume de 10 ori mai mari, cu aceiași oameni. Credeți-mă, e foarte complicat!”, spune secretarul de stat.

Cele două ediții Start-Up Nation ar fi creat, conform datelor publice, 64.000 de locuri de muncă. Iar conform reprezentaților organizațiilor implicate, guvernul a reușit să strângă din taxe, impozite și activitatea economică desfășurată din firmele din prima ediție, de aproape două ori sumă investită în firmele care au primit fondurile nerambursabile”, susține George Velcea, președinte al Asociației Europene a Tinerilor Întreprinzători.

Comenteaza