Supriză pe piața imobiliară. Dezvoltatorul blocului "zgârie-nori" din Piața Abator își vinde afacerea unui fond de investiții

Supriză pe piața imobiliară. Dezvoltatorul blocului "zgârie-nori" din Piața Abator își vinde afacerea unui fond de investiții
| Foto: maurerimobiliare.ro

Unul dintre cei mai cunoscuți dezvoltatori imobiliari din România, Simon Maurer, este foarte aproape să vândă grupul Maurer, care are în dezvoltare un complex de 23 de etaje, cu 300 de apartamente, spații de retail și birouri în Piața Abator din Cluj-Napoca.

Revetas Capital, fondul de investiţii care deţine hotelul Radisson Blu de pe Calea Victoriei şi birourile Landmark de lângă Piaţa Romană, dorește să intre pe piaţa rezidenţială din România şi este la un pas de achiziţia Grupului Maurer, controlat în prezent de antreprenorul Simon Maurer.

Acesta dezvoltă la Cluj-Napoca un proiect imobiliar în Piața Abator. Complexul Maurer Panoramic are 23 de etaje, cu 300 de apartamente de lux și parcare subterană pe 5 niveluri. Ansamblul este unul mixt, pentru că va dispune și de birouri și spații comerciale. 

Consiliul Concurenţei a anunţat că analizează tranzacţia prin care fondul de investiţii Revetas Capital va prelua grupul Maurer.

„În conformitate cu prevederile Legii Concurenţei această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege“, spun reprezentanţii Consiliului Concurenţei, citați de ZF.

Maurer Imobiliare Group este unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din România, cu proiecte rezidenţiale care acoperă oraşele Cluj, Târgu-Mureş, Sibiu, Sighişoara, Braşov, Constanţa.

Comenteaza