Sursă de Covid la Cluj: angajații din fabrici care merg cu transportul în comun

Sursă de Covid la Cluj: angajații din fabrici care merg cu transportul în comun

Mai mulți angajatori din județul Cluj au decis să pună la dispoziția salariaților transport privat pentru a limita infecțiile în urma deplasării zilnice a acestora de acasă la locul de muncă și retur.  

Judeţele de top din industrie au cea mai mare rată de infectări: Cluj, Ilfov şi Braşov sunt între primele cinci după numărul de angajaţi, dar şi la numărul de infectări. De aceea unii dintre angajatori pun acum la dispoziţia angajaţilor transport propriu cu microbuze din partea companiei în încercarea de limitare a răspândirii virusului în fabrici.

Harta judeţelor cu cele mai mari rate de infectare la mia de locuitori se suprapune peste cea a zonelor cu activitate economică intensă, acolo unde sunt fabrici, iar oamenii circulă zilnic dinspre casă, spre locul de muncă, rezultă din datele analizate de ZF.

În Cluj, Braşov şi Ilfov, indicele de infectare a depăşit 6 la mia de locuitori, acestea având şi cel mai mare număr de angajaţi. În octombrie, existau 71 de focare de Covid-19 în cadrul agenţilor economici. Una dintre cele mai mari probleme o reprezintă transportul în comun.

„Problemele majore sunt în fabrici, judeţele care au fabrici sau care au activitate industrială de manufactură, unde nu poţi practica telemunca. Problema nu e cazul în sine, ci carantinarea celorlalţi“, a spus Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj, cel mai mare producător de medicamente din România.

Societatea are 900 de angajaţi, cărora le-a pus la dispoziţie autobuze dedicate pentru a-i aduce la serviciu. Companii ca Antibiotice Iaşi şi Synevo au preferat să investească în transportul propriu cu autobuze care să aducă oamenii la serviciu pentru a evita să intre în contact cu persoane din transportul în comun.

Comenteaza