Sute de locuri de muncă la stat în județul Cluj au fost scoase pe piață în primele 6 luni

Sute de locuri de muncă la stat în județul Cluj au fost scoase pe piață în primele 6 luni

Un număr de 14.000 de posturi la stat au fost scoase pe piaţa forţei de muncă, de la începutul acestui an, iar 90% dintre acestea sunt funcţii de execuţie, conform unui studiu realizat de o platformă de recrutare online, publicat joi.

Astfel, datele jobradar24.ro, agregator de locuri de muncă din mediul privat şi de stat din România, dezvoltat de eJobs.ro, arată că puţin peste 800 de oferte sunt pentru funcţii de conducere. Comparativ, sectorul privat a avut aproximativ 200.000 de poziţii noi, deschise în acelaşi interval de timp pe platformă.

Potrivit sursei citate, cele mai multe posturi vacante (8.500) au aparţinut instituţiilor locale, acestea fiind urmate de primării, care primesc o categorie separată şi care au cumulat aproape 2.000 de poziţii deschise în prima jumătate de an. Urmează instituţiile judeţene - cu 1.500 de posturi, şi instituţiile naţionale - cu 827 de posturi care au fost vacante din ianuarie şi până la 1 iulie 2023.

Clujul, în topul ofertelor de angajare la stat

Cea mai mare nevoie de personal a fost în Bucureşti şi Ilfov (peste 2.900 de poziţii deschise), urmate de Cluj (894), Iaşi (593), Constanţa (545), Braşov (475) şi Prahova (447).

De asemenea, unităţile militare au căutat să angajeze 628 de oameni, în timp ce Guvernul şi ministerele au scos pe piaţă 125 de posturi.

În schimb, au fost raportate judeţe în care numărul de oferte postate, de la începutul anului şi până în prezent, a fost de sub 100: Brăila, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Bacău, Buzău şi Călăraşi.

Pe acest fond, instituţiile care vin cu cele mai multe oferte pentru candidaţi, la nivel naţional, sunt: primăriile, şcolile, spitalele, liceele/şcolile profesionale/colegiile tehnice/colegiile naţionale şi universităţile.

Totodată, peste jumătate dintre locuri sunt "full time", iar aproximativ 1.600 sunt sezoniere sau pe bază de proiect.

Comenteaza