Foto Țara Călatei va avea album de lux

Țara Călatei va avea album de lux
Cosmin Giurgiu și-a propus să creeze un album cu specificul zonei | Foto: APDT
Țara Călatei va avea un album de lux
Țara Călatei va avea un album de lux
Țara Călatei va avea un album de lux

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Transilvaniei (APDT) a demarat un proiect fotografic inedit despre acest ținut deosebit al Clujului, care se va concretiza într-o lucrare de lux.

Proiectul "Flori din Țara Călatei" a demarat din 2016 și se află în derulare. Acesta se dorește a fi terminat printr-o expoziție fotografică deosebită, dar și printr-un album fotografic și descriptiv, de lux, tipărit, despre portul autentic din zonă, purtat de fetele din ținut.

Proiectul aparține fotografului și promotorului turistic și cultural Cosmin Giurgiu, sub egida APDT – Descoperă Țara Călatei – Kalotaszeg, și nu beneficiază de nicio finanțare externă. "Vă veți bucura peste ani și ani și veți fi mândre, când veți răsfoi un așa album, oglinda unui ținut de poveste, o mărturie a frumuseții portului tradițional și a femeii din Țara Călatei, ce va rămâne în istoria locului.

Domnișoarele sau doamnele, care dețin un astfel de costum autentic, din ținut, sunt invitate să se înscrie, printr-un mesaj privat însoțit de o fotografie reprezentativă, pentru sesiuni fotografice în cadrul acestui proiect", a îndemnat Cosmin Giurgiu.

Principele Nicolae al României a devenit recent “ambasador” al turismului din această zonă pitorească a Clujului, în cadrul unui proiect de promovare a frumuseții satelor românești la care participă, la inițiativa APDT. Țara Călatei (Kalotaszeg) este o regiune etnografică  situată în nord-vestul României, ce cuprinde partea vestică a județului Cluj și extremitatea sudică a județului Sălaj.

Asociația are ca drept scop promovarea, susţinerea şi perpetuarea valorilor tradiţionale multiculturale, a patrimoniului cultural material și imaterial, a patrimoniului local, regional și național, dar și a monumentelor istorice și ale naturii din regiunea Transilvaniei și a celorlalte regiuni din România. Membrii săi fondatori sunt Cosmin Giurgiu, Laura Călugăr și Diana Culda.

Comenteaza