Tăriceanu: CNAIR s-a angajat să termine 180 de km de autostradă anul acesta

Tăriceanu: CNAIR s-a angajat să termine 180 de km  de autostradă anul acesta

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat joi seara, că în acest an ar trebui să se finalizeze 180 km de autostrăzi, potrivit angajamentului Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi seara, la Antena 3, că, în acest an compania de autostrăzi s-a angajat să termine 180 de km de autostrăzi.

"Ei ne-au prezentat două categorii, categoria certă cu 180 de km şi categoria cu risc de recepţie, care este numai de 77 de km. Noi ne asumăm politic, noi dăm toţi banii necesari, dar până la urmă nici ministrul nici prim-ministrul nu lucrează, dar o supraveghere este un lucru esenţial”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, joi seară la Antena 3, potrivit Mediafax.

Printre secţiunile de autostrăzi care au şanse să fie inaugurate în 2019, se află şi tronsoane aflate în lucru lângă Cluj.

"Noi am avut o discuţie foarte serioasă, unde cei de la Compania de Autostrăzi au venit cu toate graficele referitoare la lucrările care sunt în curs de derulare şi care au şanse să se finalizeze anul acesta. Anul acesta s-au angajat că vor finaliza tronsonul Lugoj - Deva - 47 km, Sebeş - Turda, legătura între culoarul 4 şi autostrada Transilvania - 41 km, Iernut - Câmpia Turzii - 33 km, Suplacu - Nădăşelu - 96 km, proiectare şi execuţie în 2020, Sibiu - Făgăraş - 73 km, execuţie în 2020. Compania de Autostrăzi s-a angajat ca anul acesta să termine un număr record de kilometri, şi anume, 180 de km de autostrăzi", a mai adăugat liderul ALDE, conform economica.net

Liderul ALDE a spus şi că scopul proiectului de buget pe anul acesta este, printre altele, de a asigura coeziunea, "solidaritate faţă de regiunile care sunt defavorizate şi mai puţin dezvoltate".

„Moldova este regiunea în care această problemă a devenit critică la foarte mulţi parametri, la multe criterii. (...) în ceea ce priveşte autostrăzile, avem Autostrada Târgu Neamţ-Târgu Mureş, unde se lucrează la studiul de fezabilitate şi s-au prevăzut bani în buget. De asemenea, pentru Ploieşti-Suceava, studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, cu finalizare în 2020, iar din 2020 începe execuţia. (...) 

"De asemenea, cea mai dureroasă lucrare din punctul meu de vedere este autostrada Piteşti - Sibiu. Ploieşti Comarnic Braşov începe proiectarea şi execuţia în 2020. De asemenea autostrada Sudului este prevăzută pentru a începe studiile de fezabilitate anul acesta cu sumele prevăzute în buget. Am discutat cu colegii şi am zis că se vor construi centuri ocolitoare la Comarnic şi la Buşteni. În momentul de faţă de derulează licitaţia”, a mai spus preşedintele ALDE.

Tăriceanu a anunţat că vor exista întâlniri frecvente între coaliţie şi reprezentanţii Ministerului Transporturilor pentru a se asigura că proiectele de infrastructură vor fi finalizate la termen.

„Vom avea reuniuni regulate cu Ministerul Transporturilor pentru a monitoriza calendarul de derulatre a tuturor acestor proiecte astfel încât să nu apară întârzieri”, a afirmat Tăriceanu.

Comenteaza