Video TAROM va anula mai multe curse, printre care și una de la Cluj

TAROM va anula mai multe curse, printre care și una de la Cluj

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat, sâmbătă, că noua conducere a TAROM va anula mai multe curse neperformante, care e zburau cu doar zece pasageri la bord, una dintre acestea fiind operată din Cluj-Napoca.

Ministrul Răzvan Cuc a precizat, sâmbătă, în cadrul conferinței de presă "Ora infrastructurii" că este vorba despre curse care au fost introduse fără niciun studiu de rentabilitate, precum Sibiu-Stuttgart, Sibiu-Munchen, Timişoara-Chişinău, Timişoara-Stuttgart, Paris-Cluj sau Paris-Timişoara.

"Ştiţi cu ce grad de încărcare zburau aceste curse? 25%. Dacă luăm un ATR, înseamnă că zbura cu 10 pasageri la bord. Mai mult decât atât, anunţa dânsul (Werner Wolff, fostul director general al TAROM - n.r.), cu surle şi trâmbiţe, la acel moment, deschiderea cursei Bucureşti-Baku. Nu s-a efectuat nicio cursă, dar în schimb au fost făcute cheltuieli pentru deschiderea curselor şi încă se plăteşte pentru această cursă. L-am rugat pe domnul director Susanu (Florin Susanu, noul director general al TAROM - n.r.) să sisteze de îndată orice plată pe aceste curse neprofitabile", a precizat ministrul.

Potrivit acestuia, noua conducere a TAROM va trebui să facă de urgenţă un audit şi să anuleze aceste curse.

"Domnul Susanu este un pilot cu experienţă, un om devotat, care iubeşte Tarom, îngrijorat de ceea ce se întâmplă, eu sunt convins că-şi va face un audit foarte rapid şi acolo unde se impune, cu siguranţă, decât să zbori cu un grad de încărcare de 25%, nu cred că cineva vrea acest lucru, nu este eficient financiar pentru Tarom şi ar trebui bineînţeles, în măsura în care nu sunt eficiente, ar trebui anulate", a mai spus Cuc, care a mai precizat că, la nivelul întregii companii TAROM, gradul de încărcare în 2017 era 72%, iar acum este 64%.

Comenteaza