Terenurile scumpe amână investițiile la Cluj. "Prețurile au ajuns mai mari decât la București"

Terenurile scumpe amână investițiile la Cluj.  "Prețurile au ajuns mai mari decât la București"

Magazinele din Băneasa şi Pipera, ambele situate în nordul capitalei, au înregistrat cele mai mari vânzări din întreg lanţul Mobexpert, în timp unitățile din Timişoara şi Cluj au avut cele mai mici vânzări, potrivit unei analize ZF.

„Magazinele din Timişoara şi Cluj sunt printre primele deschise, au dimensiuni mici, de 2.000 mp, respectiv 1.000 mp. Intenţionam să le vindem pe acelea şi să construim altele noi. Din păcate, terenurile sunt foarte scumpe în Timişoara şi Cluj, chiar mai scumpe decât în Bucureşti. Nu ne interesează să închiriem spaţii în oraşele respective“, a spus proprietarul companiei, Dan Şucu.

Până la toamnă, Mobexpert va construi un showroom de 10.000 mp în Constanţa, în urma unei investiţii de 7 milioane de euro. „În Constanţa deschidem anul acesta, prin septembrie-octombrie, unul dintre cele mai frumoase magazine, cu o suprafaţă de 10.000 mp. Investiţia se ridică la 7 milioane de euro. În mod normal, în fiecare an ar trebui să deschidem un nou magazin. E o problemă de oportunitate“, a menționat acesta.

Reţeaua de 14 magazine Mobexpert a vândut mobilier de 433 milioane de lei în 2017, în creştere cu 13% faţă de anul precedent.

Comenteaza