TIR încărcat cu 15 tone de deşeuri textile, oprite la Vama Borș

TIR încărcat cu 15 tone de deşeuri textile, oprite la Vama Borș

Autorităţile de frontieră române nu au permis intrarea în ţară, vineri dimineaţă, a unui TIR încărcat cu 15 tone de deşeuri textile.

Poliţiştii de frontieră bihoreni împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Bihor nu au permis intrarea în ţară a unui mijloc de transport încărcat cu 15.000 de kilograme de deșeuri constând în haine second hand, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente necesare importului.

TIR-ul era condus de un român în vârstă de 52 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri constând în haine second hand, de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România.

"Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu deșeuri de haine second hand, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul de astfel de produse. În total, vehiculul transporta 15.000 de kilograme de deşeuri", a transmis Poliția de Frontieră.

Comenteaza