Tişe: RyanAir ar putea zbura din Cluj în toamnă

Tişe: RyanAir ar putea zbura din Cluj în toamnă
RyanAir ar putea zbura de la Cluj din toamnă, a precizat în această seară preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe. Cu o serie de condiţii, însă.

"Ryanair ar putea zbura de la Cluj din toamnă, pe anumite rute", a spus Tişe la emisiunea Clujul în Realitate, moderată la Realitatea TV Cluj de editorialistul ZIUA de CLUJ Octavian Hoandră. El a spus însă că aeroportul din Cluj se confruntă cu o concurenţă "neloială" din partea aeroportului din Târgu -Mureş în negocierile pentru atragerea companiei aeriene.

"Aeroportul din Târgu-Mureş oferă subvenţii, e ca şi cum o fabrică de pantofi ar primi subvenţii şi ar putea vinde pantofii mai ieftin, în vreme ce restul producătorilor se uită la ei că pot vinde mai ieftin pentru că primesc subvenţii. E o concurenţă neloială", a spus el.

Tişe admite că, deocamdată, negocierile vizează doar "anumite rute" operate de Ryanair, fără să le precizeze, dar a menţionat că în funcţie de decizia Ryanair de a alege un aeroport în detrimentul celuilalt şi altă companie aeriană low-cost, ce operează deja în Transilvania, Wizz Air, va trebui să se repoziţioneze. "Dacă Ryanair va merge la Mureş, Wizz Air va veni la Cluj", a spus Tişe, cu referire la faptul că o parte dintre zborurile WizzAir au fost mutate de la Cluj la Târgu Mureş.

Vezi aici în ce stadiu sunt negocierile

Comenteaza