Toamna va aduce scumpiri în Clujul imobiliar. Iris şi Bună Ziua pierd teren

Toamna va aduce scumpiri în Clujul imobiliar. Iris şi Bună Ziua pierd teren

Prețurile imobiliarelor stagnează în mijlocul verii, dar se anunță o revenire pe creștere în toamnă.

Prețul de vânzare al apartamentelor în Cluj-Napoca în iulie a rămas, în general, la nivelul lunii precedente, înregistrându-se o ușoară creștere de 8 euro/mp. Astfel, prețul mediu a fost de 1.528 euro/mp față de luna iunie când a fost 1.520 euro/mp, conform unei analize BlitzImobiliare.ro.

“Considerând variația foarte mică a prețurilor imobilelor în perioada recentă, putem vehicula o oarecare stagnare a pieței. La nivelul cererilor și al ofertelor există o fluctuație a numărului acestora, însă fără efecte sesizabile”, consideră Ștefan Dumitraș, broker I.

Cu toate acestea, sunt două cartiere în care s-au înregistrat scăderi importante de prețuri. În cartierul Iris prețul a scăzut cu 102 euro/mp, de la 1.413 euro/mp în luna iunie, prețul a coborât la 1.311 euro/mp în luna iulie. De asemenea, în cartierul Bună Ziua s-a înregistrat în luna iulie o scădere de preț cu 67 de euro, de la 1.439 euro/mp în luna iunie la 1.376 de euro/mp în luna iulie.

Pe de altă parte, în alte două cartiere prețurile au urcat comparativ cu luna precedentă. Astfel, cea mai mare creștere a fost înregistrată în cartierul Gruia. Aici prețul a crescut cu 110 euro/mp, de la 1.366 euro/mp în luna iunie la 1.476 euro/mp în iulie.

O creștere semnificativă de preț a fost înregistrată și în cartierul Dâmbu Rotund. Prețul a crescut cu 70 de euro, de la 1.211 euro/mp în iunie, la 1.282 euro/mp în iulie.

Comenteaza