Video Tot mai multe destinații se reiau pe Aeroportul din Cluj. Când se va reveni la traficul din 2019

Tot mai multe destinații se reiau pe Aeroportul din Cluj. Când se va reveni la traficul din 2019

Conducerea aeroportului clujean estimează că în următorii doi ani se va ajunge din nou la aproximativ 3 milioane de pasageri pe an, așa cum s-a întâmplat în 2019, cel mai bun an din acest punct de vedere.

Directorul general al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, David Ciceo, a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre revenirea zborurilor și a companillor, pe fondul domolirii pandemiei de COVID-19.

„Avem o creștere însemnată a traficului aerian, mai ales în luna aprilie. Pe primul trimestru al anului acesta avem o scădere de aproximativ 30%, față de primul trimestru al anului 2019. Ne raportăm la 2019 pentru că în acel an nu a fost deloc criză. În aprilie 2022 avem cam 85% revenire față de acum trei ani.

S-au reluat foarte multe destinații, foarte multe frecvențe. Avem companii și destinații noi. Este foarte important că se reiau zborurile, dar și ca număr de frecvențe. Compania Hisky a anunțat două zboruri pe zi către București. Este în completare la ce avem cu Blue Air și Tarom.

Este foarte bine că avem mai multe frecvențe. Competiția aduce scăderi de prețuri la bilete. Bucureștiul rămâne cea mai bună destinație de pe Aeroportul Internațional Cluj. Dacă vor scădea și tarifele vor fi și mai mulți pasageri”, a declarat, la ZIUA LIVE, David Ciceo.

Directorul Aeroportului din Cluj a mai precizat că cifrele din 2019 s-ar putea atinge chiar anul viitor.

„Toate estimările noastre de revenire la valorile din 2019 duceau spre anul 2024. Având în vedere luna aprilie, suntem mai optimiști din acest punct de vedere. Avem o șansă ca anul viitor să revenim la aproximativ 2,9 milioane de pasageri. S-au eliminat foarte multe restricții, iar lumea dorește să călătorească”, a mai afirmat Ciceo.

Comenteaza