Transilvania Construcții trece de la lucrări la închirieri. Va lua un credit de 30 milioane de euro

Transilvania Construcții trece de la lucrări la închirieri. Va lua  un credit de 30 milioane de euro
Societatea clujeană s-a specializat pe hale industriale și se extinde la nivel național | Foto: TCC

Societatea clujeană a propus acționarilor schimbarea obiectului său principal de activitate. Administratorii vor ca aceasta să se ocupe de închirieri și nu de construirea de clădiri, ca și până acum.

Aprobarea deciziei Consiliului de Administrație prin care s-a modificat obiectul principal de activitate al societății, din 4.210 – lucrări de construcții clădiri rezidențiale și nerezidențiale, în 6.820 – închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate” și mandatarea CA pentru contractarea de credite bancare până la plafonul maxim de 30 de milioane de euro și stabilirea garanțiilor necesare contractări acestora sunt cele două decizii principale propuse de directorul general Andrei Timofte.

Administratorii TCC au propus distribuirea sub formă de dividende a 4 milioane de lei din profitul net de anul trecut, echivalentul a 70% din cel realizat în 2018, de 5,5 milioane de lei. Valoarea dividendului este de 4,9 lei, care, raportat la cotația actuală a acțiunilor, de 70 lei/unitatea, oferă acţionarilor un randament brut de 7%.

Data la care investitorii trebuie să deţină acţiuni pentru a beneficia de dividende este 17 mai 2019. Compania a mai distribuit dividende parţiale în sfârşitul anului 2018, de 1,51 milioane de lei, nivelul dividendului brut fiind de 1,9 lei/acţiune.

TCC și-a extins activitatea la nivel naţional, prin dezvoltarea unui parc logistic care urmează să fie ridicat lângă Bacău. Acesta va fi dezvoltat în mai multe etape, pe un teren 8 ha, iar la finalul construcţiilor compania va deţine 4 ha de depozite clasa A.

"Acest proiect face parte din strategia pe termen lung a societăţii, de a deveni un jucător important pe piaţa naţională a parcurilor logistice", a precizat Andrei Timofte.

Compania operează două parcuri logistice în regiunea Transilvaniei, care asigură 97% din cifra sa de afaceri. În Cluj-Napoca, TCC a dezvoltat clădirea de birouri Novis Plaza Office, complexul Dorobanţilor Residence, Parcul Logistic Transilvania. Compania este controlată de Andrei Iancu Timofte (59,07%) şi de Mircea Timofte (35,64%). Capitalizarea TCC la Bursa de Valori București se ridică la 55,9 milioane de lei.

Comenteaza