Tranzacţia anului în IT: japonezii preiau EBS

Tranzacţia anului în IT: japonezii preiau EBS
NTT Data Corporation a semnat un acord cu EBS România privind preluarea întregului pachet de acţiuni al companiei clujene specializată în furnizarea de servicii informatice.

Anunţul a fost făcut ieri de reprezentanţii celor două grupuri, care nu au făcut publică şi valoarea tranzacţiei. EBS îşi păstrează sediul la Cluj, precum şi conducerea.

Alianţa face parte din strategia de dezvoltare a Nippon Telegraph and Telephone (NTT) Data Corporation, direcţionată spre promovarea unor soluţii suplimentare de externalizare a serviciilor de management al aplicaţiilor, integrare SAP, platforme Microsoft şi Java, au transmis reprezentanţii companiei. Datorită competenţelor EBS, NTT Data EMEA îşi va extinde serviciile de outsourcing furnizate în prezent din India, sudul Italiei şi Vietnam. „EBS şi grupul NTT Data colaborează îndeaproape de mulţi ani în cadrul a numeroase proiecte. Parteneriatul este un pas important pentru noi, sprijinindu-ne în dezvoltarea unor servicii strategice pentru companii mari din întreaga regiune EMEA. Vom continua să aplicăm cele mai bune practici în deservirea clienţilor nostri şi să atragem noi clienţi datorită capacităţii EBS de a oferi servicii specializate", a declarat Patrizio Mapelli, CEO al NTT Data EMEA.

Sediul EBS, companie care a ajuns la 600 de angajaţi şi colaboratori externi, rămâne la Cluj, iar managementul va fi păstrat, a transmis, pentru ZIUA de CLUJ, Daniel Metz, directorul general al firmei. „Devenind un partener de afaceri pe termen lung pentru NTT Data, asigurăm cea mai bună abordare pentru consolidarea creşterii şi internaţionalizării viitoare a companiei. Ne bucurăm să oferim servicii IT nearshore la scară europeană către un portofoliu vast de clienţi globali ai NTT Data, continuând în acelaşi timp să ne extindem activitatea pentru companii IT internaţionale şi pentru clienţi din România", a declarat Metz. EBS activează de 13 ani pe piaţa externalizării de servicii IT precum dezvoltare de software, testare, asigurarea calităţii şi servicii de suport pentru managementul aplicaţiilor. Pe piaţa locală operează şi ca furnizor în domeniul serviciilor IT (cu precădere SAP), fiind totodată furnizor al propriului său produs ERP, Clarvision.

EBS România a înregistrat în primele nouă luni ale anului o cifră de afaceri de 13 milioane de euro, în creştere cu 45,25%, faţă de perioada similară a anului trecut. Compania estimează o urcare de 40% la nivel de an, ceea ce înseamnă o cifră de afaceri de 17,8 milioane de euro în 2013. Compania are cinci filiale în Bucureşti, Sibiu, Braşov, Timişoara, Iaşi şi sediul central în Cluj-Napoca. Procesul de preluare a EBS România a fost intermediat pentru aceasta de casa de avocatură Popovici Niţu & Asociaţii, din Bucureşti. Domeniul IT este la Cluj cel mai activ pentru piaţa de resurse umane şi generează în mare parte cererea pentru clădirile de birouri ale oraşului, fiind unul dintre puţinele unde cifrele de afaceri şi profiturile saltă de la an la an. Potrivit unui top realizat de ZIUA de CLUJ, EBS a fost în 2012 a treia companie profitabilă din domeniu la Cluj, după Iquest Technologies şi Evoline.

NTT Data EMEA este activă în domeniile financiar, juridic, managementul afacerilor, promovarea colaborării intersectoriale, planificare strategică şi acţionariat. Compania cu sediul în Londra este deţinută de NTT Data. Înfiinţată în 1988, NTT Data are sediul la Tokyo şi activitate în 35 de ţări. Compania furnizează servicii diverse, de la consultanţă şi dezvoltare de sisteme până la outsourcing IT. NTT Data a înregistrat afaceri de 10 miliarde de euro în anul comercial încheiat la 31 martie 2013 şi avea 61.000 de angajaţi. Compania ocupă locul şase în topul mondial al furnizorilor de servicii IT, după cifra de afaceri, fiind listată la bursă.

Firma mamă a acesteia este NTT Group, cu sediul în Japonia. Compania înfiinţată în 1953 are 220.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 130 miliarde de dolari în anul comercial încheiat la 31 martie 2013. NTT Group este numărul 1 mondial în telecomunicaţii după cifra de afaceri, cu o acoperire de reţea în 160 de ţări şi cu reprezentare în 72 de ţări. Compania ocupă poziţia 32 în topul Fortune Global 500, după cifra de afaceri. Grupul cuprinde companii de top în domeniul tehnologiei informaţiilor şi telecomunicaţiilor. Compania este listată la bursele din Tokyo, Osaka, Nagoya, Fukuoka, Sapporo, New York şi Londra.

 

 

Etichete
Comenteaza