“Trebuie să continuăm Autostrada Transilvania spre Brașov”

“Trebuie să continuăm Autostrada Transilvania spre Brașov”

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, va pune presiune pe ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, să continue Autostrada Transilvania (A3) de la Târgu-Mureș către Brașov.

"M-am aflat în județul Mureș, împreună cu europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, unde am avut discuții despre proiectele din zonă, din domenii ca infrastructura de transport, de sănătate, infrastructura digitală sau educație. Am avut o întâlnire cu președintele Consiliului Județean (CJ), Peter Ferenc.

Știind că sunt brașovean mi-a solicitat să acordăm în continuare atenție și să prioritizăm proiectul tronsonului de autostradă dintre Brașov și Târgu-Mureș. Când am fost la Brașov, am discutat subiectul dezvoltării infrastructurii și singura legătură din A3 care nu a avansat este cea dintre Brașov și Târgu-Mureș.

I-am promis președintelui CJ Mureș că voi avea o discuție cu ministrul și cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru a accelera procedurile pe acest tronson. Prin Planul Național de Redresare și Reziliență vom avea resursele financiare pentru a dezvolta România”, a declarat Orban.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte, București – Brașov și Brașov – Cluj – Borș, lungimea totală fiind de 584 km.

Comenteaza