Trei startup-uri creative din Cluj vor fi promovate la Madrid

Trei startup-uri creative din Cluj vor fi promovate la Madrid

Acceleratorul de business pentru tineri antreprenori inventivi Creative Business Studio (CBS) a selectat firmele clujene Studio 11, Senin și WallHallArt pentru a participa la un eveniment internațional de marketing în capitala Spaniei.

CBS este un accelerator dedicat tinerilor până la 30 de ani care vor să pornească un startup în industriile creative. Inițiativa internațională a organizației Impact Hub a angrenat antreprenori din Cluj-Napoca, București, Madrid, Lisabona, Siracuza și Vigo. Ea a oferit acces la mentori, workshop-uri și training-uri.

În România, programul s-a încheiat cu lansarea unor campanii de strângere de fonduri pentru startup-urile ce au trecut prin procesul de creștere și a unor materiale educaționale cu privire la antreprenoriatul în industrii creative.

La București și Cluj au avut loc câte o etapă de jurizare pentru participanți. În urma acestui proces, șase startup-uri (câte trei din fiecare oraș) au fost selectate pentru a participa la un bootcamp de marketing internațional, alături de participanți din alte orașe europene implicate, la Madrid.

"CBS a oferit tinerilor antreprenori creativi din București și Cluj atât instrumentele educaționale și de lucru de care au nevoie la început, cât și oportunități de testare și validare prin crowdfunding. Credem în potențialul industriilor creative și ne dorim să vedem o implicare din ce în ce mai mare din partea unor actori diverși în sprijinirea acestui ecosistem”, a declarat Oana Craioveanu, cofondator al Impact Hub Bucharest.

Proiectul e finanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene - parteneriate strategice în domeniile educației, formării și tineretului - ce își propune crearea de legături între parteneri din mai multe țări cu scopul de a crește cooperarea internațională prin dezvoltarea de produse educaționale de calitate și inovatoare.

WallHallArt face decorațiuni pentru perete și amenajarea acestuia - de la tablouri string art până la decorarea peretelui cu lemn de mesteacăn, Studio 11 oferă servicii complete de design interior și produs, iar Senin realizează parfumuri prin ingrediente bio de la furnizori premium. O parte dintre participanții la CBS București și Cluj au lansat campanii de crowdfunding pentru produsele lor pe platforma Startarium.

Comenteaza