Trotinetele au revenit la Cluj! VEZI ce prevede regulamentul şi când poţi lua amedă

Trotinetele au revenit la Cluj! VEZI ce prevede regulamentul şi când poţi lua amedă
| Foto: Marek Rucinski / Unsplash

După Lime, au revenit şi trotinetele Bolt în Cluj-Napoca.

"Deblochează GRATUIT și bucură-te de curse de la 0,6 lei/min! Uite cum poți folosi trotinetele Bolt:

Deschide aplicația Bolt și alege modul Trotinetă;
Găsește cea mai apropiată trotinetă pe hartă;
Scanează codul QR și începe cursa;
Ca să închei cursa, parchează trotineta într-un loc potrivit, fă-i o poză și încarc-o în aplicație. Citește aici regulile locale de parcare a trotinetelor", transmite Bolt. 

Conform regulamentului, trotinetele nu vor mai putea fi amplasate pe trotuare cu lățimea mai mică de 2m, pe locurile de parcare, în zona stațiilor de autobuze și a standurilor de taxi, nici pe aliniamentele clădirilor sau gardurilor și nici pe trecerile de pietoni ori intersecții.  Operatorul flotei va avea obligația să ridice în maxim 120 de minute trotinetele staționate pe locurile interzise, în caz contrar, acestea vor fi ridicate de către RADP, iar operatorul va fi amendat.

Prin regulament se stabilesc, inclusiv, o serie de obligații în sarcina operatorilor de flote de trotinete electrice cu privire la asigurarea unor cerințe de calitate și siguranță în activitatea desfășurată, relația cu autoritatea publică locală și condițiile financiare. De exemplu, flota de trotinete va trebui să îndeplinească toate criteriile prevăzute în legislația aflată în vigoare privind buna circulație a acestora și va fi obligat să asigure accesul permanent Primăriei și Poliției la datele în timp real privind trotinetele aflate în circulație pe domeniul public, al celor implicate în evenimente de trafic, numărul de utilizatori pe zi/săptămână/lună și istoricul de circulație al trotinetelor.


Pentru nerespectarea prevederilor din regulament, operatorii vor putea încasa amenzi de până la 2.500 de lei. Deocamdată, documentul nu prevede un număr maxim de trotinete care să aibă dreptul să fie utilizate în oraş.

Etichete
Comenteaza